Mihai Ghyka a preluat conducerea operatiunilor din Romania ale Grupului StarBev

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 10:05
1596 citiri
Mihai Ghyka a preluat conducerea operatiunilor din Romania ale Grupului StarBev

Mihai Ghyka il inlocuieste pe Eduardo Luz la conducerea operatiunilor din Romania ale Grupului StarBev, dupa ce la inceputul lunii decembrie 2009, CVC Capital Partners ("CVC") a finalizat tranzactia pentru achizitionarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est a Anheuser-Busch InBev, relateaza NewsIn.

Grupul, denumit "StarBev", include operatiunile din Romania si din 8 tari aflate in Centrul si Estul Europei: Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Slovacia si are sediul central in Praga. In urma finalizarii tranzactiei, reprezentantii noului actionar majoritar l-au numit la carma afacerii din Romania, incepand cu data de 1 ianuarie 2010 pe Mihai Ghyka, in locul lui Eduardo Luz, care a ramas in continuare in cadrul Grupului A-B InBev.

In varsta de 38 de ani, Mihai Ghyka are o experienta de 12 ani in cadrul companiei, ultima pozitie fiind aceea de director general (2006-2008). El este absolvent MBA al École de Hautes Études Commerciale din Canada si al unor numeroase cursuri internationale de specializare in marketing. Mihai Ghyka este si creatorul brandului Bergenbier, unul dintre cele mai cunoscute branduri locale, care va constitui unul dintre cei mai importanti piloni pe care se va baza strategia de dezvoltare a Grupului StarBev.

La inceputul anului 2008, Mihai Ghyka decidea sa ia o pauza in cariera sa de manager de multinationala, renuntand totodata si la functia de Presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei pe care o detinea la acea data. De atunci si pana in prezent, acesta a continuat sa activeze in calitate de membru al senatului IAA (International Advertising Council), iar in 2009 a beneficiat de o bursa de studii in SUA destinata executivilor de top, Eisenhower Fellowships.

Unul dintre principalele obiective ale mandatului sau va fi continuarea cresterii brandurilor si a cotei de piata a companiei. "Dupa o binemeritata pauza, ma bucur sa ma intorc in una din cele mai competitive industrii. Chiar daca nu mi-am inchipuit ca voi lucra vreodata din nou in bere, nu am incetat sa cred ca Bergenbier este unul din cele mai frumoase branduri din Romania. Alaturi de StarBev, voi continua sa cred ca datoria mea este aceea de a forma leaderi de organizatie si branduri solide, pe termen lung." a declarat Mihai Ghyka.

CVC Capital Partners ("CVC") este unul dintre principalele fonduri de investitii private si consultanta in investitii la nivel mondial, companie infiintata in anul 1981, care are o retea de 19 birouri si 231 de angajati in Europa, Asia si Statele Unite. CVC investeste in prezent 18 miliarde de euro fonduri private, provenind de la CVC Fund V, CVC Tandem Fund si CVC Asia III. In prezent, CVC Funds detine 51 de companii in intreaga lume, avand aproximativ 280.000 de angajati in diferite tari.

Impreuna, aceste companii au o cifra de afaceri totala de aproximativ 88 de miliarde de euro. La sfarsitul anului 2009, CVC a infiintat Grupul "StarBev", care include operatiunile din domeniul produceri si distributiei berii achizitionate de la Anheuser-Busch InBev din Romania si din alte 8 tari aflate in Centrul si Estul Europei: Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Slovacia. Sediul central al Grupului va fi in Praga. Filiala locala a grupului StarBev este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piata romaneasca, detinand in industria berii pozitia a 3-a conform datelor de retail audit MEMRB Romania.

Compania detine in prezent doua fabrici de bere, la Ploiesti si Blaj, are peste 750 angajati si o retea de distributie nationala. Aceasta produce marcile Stella Artois, Beck's, Bergenbier, Lowenbrau si Noroc si importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden. 

#tranzactie, # operatiuni, # companie, # investitii , #stiri Bergenbier