Romanii au baut la fel de multa bere ca in 2010

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 10:40
2316 citiri
Romanii au baut la fel de multa bere ca in 2010

Consumul de bere, in prima jumatate a anului, s-a mentinut la acelasi nivel ca in perioada similara a anului trecut, de 8 milioane hectolitri, conform datelor Asociatiei Berarii Romaniei, preluate de Mediafax.

"Mentinerea consumului de bere in primele sase luni ale lui 2011 la volumul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut este rezultatul unui cumul de factori care a reusit sa tina sub control declinul resimtit la nivel de piata.

In urma unei analize atente a factorilor care au contribuit la obtinerea acestor rezultate, doresc sa mentionez strategiile producatorilor de bere adaptate deopotriva noului comportament al consumatorului si ocaziilor de consum diferite, comunicarea constanta si, nu in ultimul rand, odata cu diminuarea efectelor crizei financiare, o revenire a obiceiurilor de achizitie si consum ale romanilor", a declarat intr-un comunicat Hezy Ovadia, presedintele Asociatiei "Berarii Romaniei".

In prezent, 99% din cantitatea de bere consumata in Romania este asigurata din productia interna, industria berii generand in total un numar de 96.400 locuri de munca, atat in unitatile de productie, cat si in sectoare adiacente precum retail, industrie ospitaliera, furnizori si distribuitori.

"O estimare a evolutiei pietei pana la finalul acestui an este dificil de facut avand in vedere evolutii anterioare imprevizibile ale pietei, dar sunt increzator ca au fost create toate premisele pentru a se asigura o evolutie superioara rezultatelor inregistrate la nivel de piata in ultimii doi ani", a adaugat Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei "Berarii Romaniei".

In 2010, climatul economic instabil a condus la o diminuare cu 3,5% a pietei berii din Romania fata de anul precedent, volumul total al acesteia atingand 17 milioane hectolitri.

In ultimii doi ani, piata berii a scazut cu 16% comparativ cu 2008, anul in care vanzarile de bere in volum au atins o cota maxima de 20,2 mililoane hectolitri.

Consumul de bere pe cap de locuitor in 2010 a inregistrat o valoare de 78 litri, continuand trendul descendent inceput in 2009 si dovedind ca evolutia economica negativa i-a afectat pe consumatori modificandu-le obiceiurile de consum, potrivit Asociatiei "Berarii Romaniei".

Asociatia "Berarii Romaniei" a fost infiintata in 2004. Membrii actuali sunt cinci dintre cei mai mari producatori de bere din Romania: Bergenbier, Heineken Romania, Romaqua Group, United Romanian Breweries si Ursus Breweries, carora li s-au alaturat, incepand cu 2011, cei mai importanti de hamei si malt: Asociatia Producatorilor de Hamei din Romania si Soufflet Malt Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bere, #consum berre, #vanzare bere, #producator bere, #asociatia berarii romaniei, #bergenbier , #stiri Bergenbier