Buffet a cumparat actiuni IBM in valoare de 10,7 miliarde de dolari

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 16:30
1359 citiri
Buffet a cumparat actiuni IBM in valoare de 10,7 miliarde de dolari

Compania Berkshire Hathaway, detinuta de Warren Buffett, a investit incepand din martie, 10,7 miliarde de dolari in actiuni IBM, acumuland o participatie de 5,5%, aceasta fiind cea mai mare investitie facuta vreodata de miliardarul american in sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Buffett a declarat luni, intr-un interviu acordat CNBC, ca a cumparat din martie circa 64 de milioane de actiuni IBM, pentru care a platit 10,7 miliarde de dolari.

Miliardarul a aratat ca IBM nu a avut cunostinta despre aceasta investitie pe care a dezvaluit-o pentru prima oara la CNBC.

Reprezentantii IBM nu au fost disponibili pentru comentarii.

Buffett a spus ca a analizat intotdeauna raportul anual al IBM, metoda sa preferata pentru identificarea companiilor in care sa investeasca, dar ca in acest an "l-a citit cu alti ochi".

El a adaugat ca in urma conversatiilor cu diversi directori in domeniul tehnologiei din conglomeratul Berkshire s-a hotarat sa cumpere o participatie la IBM.

Potrivit datelor Thomson Reuters, Buffett detine cea mai mare participatie la IBM, la egalitate cu State Street Global Advisors.

De la inceputul lui martie, cand Buffett a inceput sa investeasca in IBM, titlurile companiei au urcat cu 17%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#warren buffett investitii, #Buffett investitii IBM , #Investitii