Buffett: Wall Street, ca o biserica care detine un cazinou

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 23:48
1872 citiri
Buffett: Wall Street, ca o biserica care detine un cazinou

Miliardarul american Warren Buffett a comparat Wall Street cu o biserica ale carei actiuni sunt benefice societatii, dar care rataceste calea binelui pentru ca opereaza in paralel jocuri de noroc, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

"Wall Street face multe lucruri bune, dar are si un cazinou. Este ca o biserica ce organizeaza o tombola in weekend", a spus Buffet la o conferinta organizata de revista Firtune la Washington.

Buffet, care conduce conglomeratul Berkshire Hathaway, se bazeaza pe bancile de investitii pentru a finanta achizitii, ca cea in valoare de 27 de miliarde de dolari a caii ferate Burlington Northern Santa Fe, sau pentru a oferi instrumente derivate care ii permit sa speculeze pe bursa.

Berkshire a investit cinci miliarde de dolari in grupul financiar Goldman Sachs in toiul crizei financiare. Miliardarul, supranumit si "Oracolul din Omaha", pentru investitiile foarte bune, a criticat repetat Wall Street pentru pariurile excesive pe piata imobiliara.

"Oamenii au o predispozitie pentru jocuri de noroc, iar acest lucru este facut din ce in ce mai facil. Printre problemele pe care le avem sunt si stimulentele dezechilibrate pe care le primesc managerii marilor institutii finaciare", a spus Buffet.

Comentariile lui Buffet reamintesc remarcile facute anul trecut referitoare la conditionarea pachetelor salariale ale bancherilor, pentru limitarea riscurilor.

"Nu privesc Wall Street ca fiind o entitate «rea». Cred ca se deda la excese uriase cateodata. Nu vreau sa scap de Wall Street. Avem nevoie de aceasta piata pentru alocarea capitalului si distribuirea actiunilor", a declarat, anul trecut, Buffet.

Buffet a construit un portofoliu de 55 de miliarde de dolari prin achizitia si pastrarea actiunilor unor companii care, considera miliardarul, beneficiaza de avantaje pe termen lung in fata competitiei. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#buffett, #wall street, #investitii , #stiri Berkshire Hathaway