Cum e sa fii copil de miliardar celebru. Vezi ce spune fiul lui Buffett

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 23:23
5229 citiri
Cum e sa fii copil de miliardar celebru. Vezi ce spune fiul lui Buffett

Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, nu a oferit copiilor sai miliarde ci i-a invatat sa se descurce pe cont propriu. Ca tata, Buffett si-a educat copiii sa nu creada in mosteniri ci in banii munciti de ei insisi.

Unul din copiii lui Warren Buffett, Peter, spune ca a primit cea mai buna educatie financiara pe care ar putea s-o aiba cineva.

La urma urmei, tatal sau este chiar Oracolul din Omaha, Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway.

Cu toate ca se afla pe locul 3 pe lista celor mai bogati oameni din lume, sfaturile batranului Buffett au constat in idei fundamentale despre viata, spune fiul sau, in varsta de 53 de ani, compozitor si muzician in New York.

"Ne vorbea despre finante, insa in mod general.

Totul se rezuma la filozofia lui de viata. Imi aduc aminte ca spunea ca nu trebuie sa te balansezi la fiecare pas pe care il faci. Obiectivul multor oameni in viata este de a face bani. Obiectivul tatalui meu este de a fi corect", a precizat Peter Buffett, potrivit DailyFinance.com.

Warren Buffett este un investitor conservator de valoare, renumit pentru abilitatea sa de a intra in substratul lucrurilor si de a descoperi valoarea intrinseca a companiilor.

Iar strategia de a fi corect in tot ceea ce intreprinde s-a dovedit a fi de succes.

Atunci cand analiza investitiile in intreprinderi, Buffett se sfatuia cu familia la cina, mizand pe cercetarea unei piete informale.

"Ne punea intrebari despre un produs, in special surorii mele mai mari. Iti pune intrebari de genul  'Cat de des ai citit despre…?'. In acel moment ne dadeam seama ca suntem testati".

Pe urmele tatalui..

Buffett tatal nu este persoana care sa renunte la unele lucruri doar pentru ca s-au invechit sau nu mai sunt la moda.

De exemplu, Warren Buffett locuieste in aceeasi casa modesta din Omaha, in ciuda averii imense pe care o are.

"Ceea ce admir cel mai mult la tatal meu este autenticitatea, care este pe primul loc. El este cine spune ca este si pune pret pe integritate si onestitate.

Cred ca este constient de faptul ca din acest punct de vedere ii calc cu mandrie pe urme", a precizat Peter Buffett.

Dupa ce acesta a realizat un cantec folosit in filmul Dansand cu Lupii, film premiat la Oscar, regizat si jucat de catre actorul Kevin Costner, prietenii lui Buffett Junior i-au spus sa se mute la Los Angeles daca vrea sa devina un compozitor serios.

"M-am gandit serios sa ma mut la Los Angeles timp de cateva saptamani, insa apoi mi-am dat seama ca nu vreau sa ma concentrez pe ceva ce nu este real pentru mine. M-am gandit la tatal meu si la faptul ca ar fi putut sa se mute la New York pentru a fi mai aproape de Wall Street.

Dar privind la ceea ce a realizat tatal meu de-a lungul anilor, mi-am dat seama ca unele lucruri nu trebuie sa le faci doar pentru ca pot parea mai cool".

Stilul parental al lui Warren Buffett este acela de a-i lasa pe copiii lui sa esueze si sa reuseasca pe cont propriu.

"Stilul sau de management se aseamana foarte mult cu stilul de viata. In mediul de afaceri, iti spune ca are incredere deplina in tine si te lasa sa te descurci singur.

Asa s-a intamplat si in viata de familie. Ne-a invatat ca experienta este totul, iar in momentul in care cazi si te ridici singur, capeti mai multa incredere in tine", a precizat fiul lui Warren Buffett.

Ferma bunicului, singura mostenire a lui Peter Buffett

Averea mostenita a lui Peter Buffett nu a venit din averea tatalui si nici din vreun ajutor acordat de acesta. Peter Buffett a primit 90.000 $ sub forma de actiuni in Berkshire Hathaway in 1979, achizitionate din vanzarea fermei bunicului sau.

Tanarul Buffett spune ca tatal sau nu a stiut ce sa faca initial cu ferma. Nici el si nici sora sa nu erau capabili sa conduca o ferma. "Tatal meu nu a crezut nici un moment in bogatiile mostenite", spune Peter Buffett.

"Actiunile din Berkshire Hathaway a fost primul si singurul lucru pe care l-am primit si mi-a fost bagat in cap ca asta e tot ceea ce voi primi. Oamenii pot trai cu o impresie gresita. Nu intotdeauna primesti bani de la tatal tau. Unii parinti te lasa sa te descurci de unul singur".

In 2006, Warren Buffett a alocat fundatiei Bill si Melinda Gates 37 de miliarde de dolari, o mare parte din averea sa in scopuri caritabile, bani care urmeaza sa fie primiti dupa moartea acestuia.

"De la tatal meu am primit o avere multa mai importanta: valori morale si nu miliarde", a mai adaugat Peter Buffett.

Vezi pozele de familie ale lui Warren Buffett

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berkshire hathaway, #copil miliardar, #fiu buffett, #investitor, #miliardar, #warren buffett , #stiri Berkshire Hathaway