Warren Buffett, "desfiintat" de un student

Vineri, 19 Martie 2010, ora 17:14
2044 citiri
Warren Buffett, "desfiintat" de un student

Un student american l-a criticat dur pe miliardarul Warren Buffett, pe care il considera perimat, si a recomandat vanzarea actiunilor Berkshire Hathaway, intr-un raport de 15 pagini care a facut inconjurul marilor institutii financiare de pe Wall Street, relateaza Le Figaro. 

Raj Rajagopal, student la Cornell University, considera ca "adoratia nu este o strategie de investitii" si a spus ca Buffett, in varsta de 79 de ani, al treilea mare miliardar la nivel mondial, nu a pus la punct un plan privind succesiunea sa, relateaza Mediafax.

Buffett pare sa aiba incredere "intr-un grup de persoane informate, pentru a lua deciziile de investitii", a explicat studentul.

Rajagopal a aratat ca Buffett, supranumit oracolul din Omaha, orasul sau natal din Nebraska, a acuzat produsele financiare derivate ca fiind "o arma de distrugere in masa a finantelor", dar continua de fapt sa le foloseasca in propriul holding.

Studentul, care va absolvi facultatea in luna mai isi cauta deja de lucru si il acuza pe Buffett ca a cheltuit 34 de miliarde de dolari pentru operatorul feroviar de transport de marfuri Burlington Northern Santa Fe, suma prea mare pentru "o plictisitoare companie de stat".

Concluzia studentului, previzibila, dar impertinenta, este ca "Buffett este rece, perimat, aproape de sfarsit", opinie care ar putea fi impartasita de mai multe fonduri de investitii care nu se numara printre fanii miliardarului.

Chiar daca Buffett ar putea sa nu aprecieze raportul studentului, umorul sau este intact, el urmand sa apara intr-un videoclip cu o bandana pe cap si tatuaje pe brate. 

#buffet, #student, #warren , #stiri Berkshire Hathaway