Bill Gates a donat 28 miliarde de dolari in ultimii cinci ani

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 18:38
2906 citiri
Bill Gates a donat 28 miliarde de dolari in ultimii cinci ani

Bill Gates, seful Microsoft, a donat 28 miliarde de dolari in ultimii cinci ani, aproape jumatate din valoarea sa neta. Donatiile lui Gates au salvat aproximativ 6 milioane de vieti, potrivit statisticilor.

In ultimii ani, Bill Gates a reusit sa isi creeze un adevarat nume ca filantrop, alaturandu-se astfel unui grup alcatuit din nume faimoase precum John Rockerfeller sau Warren Buffett. Din 2007 si pana acum, familia Gates a donat 28 miliarde de dolari, adica 48% din averea sa, scrie Business Insider.

In anul 2000, Gates a infiintat Alianta GAVI, dupa ce a facut lobby la Banca Mondiala, UNICEF si Uniunea Europeana. Aceasta alianta urmareste reducerea costurilor de realizare a vaccinurilor de baza pentru ca acestea sa ajunga si la cei defavorizati.

Seful Microsoft a donat 1 miliard de dolari catre Gavi, la care se adauga 200 de milioane de dolari pentru salvarea unor companii care produc vaccinul impotriva poliomelitei.

Gates este si intemetorul a mai multe fundatii care lupta cu boli precum Hepatita B, Pojarul, Poliomelita, Pneumonia si Febra Galbena, iar conform estimarilor actuale, intre 2007 si 2011 au fost salvate 5.812.000 de vieti, in majoritate copii cu varsta de pana in 5 ani. Donatiile fondatorului Microsoft ar putea ridica cifra de vieti salvate pana la 7,6 milioane pana in 2019.

Mai mult decat atat, in ultimii ani el a reusit sa creeze o adevarata miscare prin care atrage bogatii lumii in lumea filantropica. Alaturi de sotia sa si de Warren Buffet, Gates a convins celebritati precum Paul Allen, George Lucas, Mark Zuckerberg si Barron Hilton sa i se alature in pactul milionarilor.

Conform acestui pact, fiecare trebuie sa doneze cel putin jumatate din averile lor catre cauze umanitare, pe intreaga durata a vietii lor. Daca toti si-ar respecta promisiunea, cel putin 600 de miliarde de dolari ar merge catre ajutorarea copiilor din intreaga lume.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#donatii Bill Gates, #Bill Gates 2007, #acte caritabile Bill Gates, #vieti salvate Bill Gates , #Avere