Forbes: Bill Gates este, din nou, cel mai bogat om din lume

Marti, 04 Martie 2014, ora 11:38
2404 citiri
Forbes: Bill Gates este, din nou, cel mai bogat om din lume

Bill Gates a revenit in fruntea miliardarilor dupa o pauza de patru ani, averea sa ridicandu-se la 76 de miliarde de dolari, potrivit revistei americane Forbes, in clasamentul din acest an fiind inclus si un numar record de femei.

Gates a recuperat pozitia de lider de la mexicanul Carlos Slim Helu, a carui avere se ridica la 72 miliarde de dolari. Cofondatorul gigantului american Microsoft a detinut primul loc in 15 din ultimii 20 de ani, conform Reuters.

Acestia sunt urmati de Amancio Ortega, cu o avere de 64 miliarde de dolari, care controleaza retailerul de imbracaminte Zara, de Warren Buffett, cu 58,2 miliarde de dolari si de Larry Ellison, Oracle, cu 48 de miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes include 1.645 de miliardari

In clasamentul Forbes sunt inclusi 1.645 miliardari a caror avere cumulata se ridica la 6.400 de miliarde de dolari, crestere puternica fata de cele 5.400 de miliarde de dolari anul trecut. De asemenea, sunt prezenti 268 de noi miliardari, iar totalul femeilor cu avere de peste un miliard de dolari a atins, un nivel record, respectiv 172 persoane, fata de 138 cu un an in urma.

Primele 10 pozitii sunt completate de Charles Koch, cu 40 de miliarde de dolari, David Koch, tot cu 40 de miliarde de dolari, Sheldon Adelson - 38 miliarde de dolari, Christy Walton si familia - cu 36,7 miliarde de dolari, care detine lantul de magazine Wal-Mart, fiind femeia cel mai bine plasata, si un alt actionar Wal-Mart, Jim Walton, cu 34,7 miliarde de dolari.

Zuckerberg, cea mai mare crestere a averii

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a avut cea mai mare crestere a averii, cu 15,2 miliarde de dolari, ajungand la la 28,5 miliarde de dolari, dupa ce actiunile retelei de socializare au urcat puternic pe piata de capital. El ocupa pozitia 21.

Internetul are o pozitie buna in top. Fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin, sunt pe pozitiile 17 si 19, cu 32,3 miliarde de dolari, respectiv cu 31,8 miliarde de dolari. Jeff Bezos, Amazon, este pe pozitia 18, cu 32 miliarde de dolari.

Fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, care a plecat din aceasta functie acum doua luni, ocupa a 16-a pozitie cu 33 miliarde de dolari.

In acelasi timp, cea mai mare scadere a fost consemnata pentru brazilianul Eike Batista,, a carui avere a scazut sub 300 de milioane de dolari, dela 10,6 miliarde de dolari, dupa ce imperiul sau de resurse naturale s-a confruntat cu mari probleme.

SUA are cei mai multi miliardari, 492, urmate de China si Rusia cu 152, respectiv 111. Pe lista tarilor cu miliardari au intrat, cu cate un reprezentant, si Algeria, Lituania, Tanzania si Uganda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#top miliardari, #forbes top, #gates top , #Avere