Bill Gates: La 20 de ani, nu aveam niciodata weekend-uri libere sau concedii

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 00:00
3675 citiri
Bill Gates: La 20 de ani, nu aveam niciodata weekend-uri libere sau concedii

Cine nu-l invidiaza pe Bill Gates? Este al doilea cel mai bogat om din lume, a reusit sa construiasca un imperiu si are o familie model. Insa toate acestea sunt rezultatul fanatismului sau iesit din comun.

Intr-un interviu spectaculos, Bill Gates vorbeste despre programul sau de lucru din tinerete, hobby-urile sale, dar si despre cati bani le va lasa copiilor sai.

Pana la 55 de ani, fondatorul Microsoft a reusit sa ajunga de multe ori pe coperta revistei Forbes. Impreuna cu Paul Allen, acesta a reusit sa transforme un start-up anonim infiintat in 1975 intr-un gigant tehnologic in valoare de 400 de miliarde de dolari.

Bill Gates este si un cunoscut filantrop, implicandu-se in tot felul de acte de caritate si impulsionandu-si prietenii sa faca acelasi lucru. Acesta este cazul lui Oprah Winfrey, apropiata a familiei Gates, pe care Bill a convins-o sa doneze o proprietate imobiliara de 2,7 miliarde de dolari, relateaza Dailymail.co.uk.

Gates este si unul dintre preferatii reginei Angliei, care i-a oferit titlul de cavaler in 2005.

Pana in 2010, Gates a fost, timp de doua decenii, cel mai bogat om din lume, fiind detronat de omul de afaceri mexican, Carlos Slim. Acest lucru s-a intampat dupa ce fondatorul Microsoft a donat 28 de miliarde de dolari, averea sa personala ajungand astfel la "doar" 56 de miliarde de dolari.

Insa aceasta suma nu conteaza foarte mult pentru Gates. Cel mai sigur si restul banilor vor ajunge tot la cei saraci. Cei trei copii ai sai: Jennifer (15 ani), Rory (12 ani) si Pheobe (9 ani) nu vor porni in lume cu mainile goale, insa nu vor fi nici pe departe la fel de bogati precum parintii lor.

"Nu cred ca o suma atat de mare le-ar face bine", spune Gates. Nu a vrut sa spuna cat le va reveni fiecaruia, insa se zvoneste ca suma va fi de 10 milioane de dolari pentru fiecare copil.

"Le voi lasa o parte minuscula din averea mea. Acest lucru inseama ca vor trebui sa-si gaseasca singuri caile", mai spune acesta.

"Copiii mei vor primi o educatie nemaipomenita. Bineinteles, ne vom ocupa si de tot ce tine de sanatatea lor. Insa in ceea ce priveste veniturile, vor trebui sa munceasca la fel ca restul lumii. Acum pot spune ca sunt niste copii normali. Au indatoriri, au bani de buzunar."

Gates este decis ca familia sa sa nu fie influentata negativ de averea pe care o detine.

Pe urmele tatalui

Gates nu are pretentia ca urmasii sai sa-i impartaseasca fanatismul, insa este clar ca-si doreste copii la fel de muncitori si determinati ca si el.

"Eu nu mi-am luat nicio zi libera cand aveam 20 de ani. Niciuna. Inca sunt fanatic, insa nu la fel ca in tinerete", spune acesa.

Dupa cum stim, Gates s-a retras de la conducerea Microsoft. Cum isi ocupa timpul acum?

"Joc tenis, bridge, petrec timp cu familia. Ma plimb prin oras intr-un Mercedes obisnuit. Am avut un Lexus. Familia mea are un Porsche si o mini-duba pe care o folosim cand suntem toti cinci. Fiica mea cea mare calareste. Copiii sunt o parte importanta din timpul meu acum".

Gates povesteste ca, de curand, a fost la un concert U2 din Seattle. Acesta este prieten cu Bono, cuplul Gates si solistul U2 aparand impreuna pe coperta revistei Time in 2005. Cei trei erau numiti "Bunii samariteni" datorita actelor filantropice realizate din acel an.

"Am fost la concert cu fiica mea si trei prieteni, asa ca am luat duba. Eu am condus". Fondatorul Microsoft spune ca Bono nu l-a invitat in spatele scenei, insa, bineinteles, starul a dormit in casa familiei Gates.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Bill Gates viata personala, #Bill Gates hobby, #Bill Gates avere , #Familia