Bill Gates implineste 60 de ani. Si inca mai vrea sa schimbe lumea!

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 16:46
3152 citiri
Bill Gates implineste 60 de ani. Si inca mai vrea sa schimbe lumea!
Foto: Flickr/OnInnovation

Parintele Microsoft tocmai a implinit 6 decenii de viata, dar ambitiile sale raman in continuare la fel de mari in privinta modului in care ar trebui sa evolueze civilizatia umana.

Desi si-a pus amprenta asupra sfarsitului de secol XX, influenta lui Bill Gates este in continuare vizibila prin proiectele si ideile lansate impreuna cu alti militanti pentru o viata mai buna, iar 5 dintre acestea ar putea revolutiona modul in care traim, relateaza ziarul The Telegraph.

Internet pentru toata lumea

Unul dintre scopurile sale a fost legat de asigurarea accesului oricarei persoane la un computer, dar acum tinta sa este mult mai adaptata tehnologiilor digitale care au aparut pe piata.

Gates reprezinta unul dintre personajele care au evoluat odata cu internetul, asa ca este de inteles ca fondatorul Microsoft isi doreste ca toata populatia lumii sa aiba acces la aceasta sursa de informatii.

Impreuna cu Bono si Mark Zuckenberg, Gates este semnatar al unei declaratii publice prin care sustine necesitatea conectarii intregii populatii a globului la Internet.

"Internetul joaca un rol critic in lupta impotriva abuzurilor, impartasirea unor noi idei si la dezvoltarea unor noi locuri de munca.

In acest moment, jumatate din populatia globului, in special femeile, nu au acces la Internet", arata cei trei in documentul facut public de activistii grupului ONE.

Salvarea mediului inconjurator

Planurile lui Gates vizeaza si dezvoltarea unor reactoare nucleare performante care sa elimine consumul de combustibili poluanti.

In colaborare cu guvernul chinez, Bill Gates a infiintat compania TerraPower care lucreaza la proiectul Travelling Wave Reactor (TWR), care ar urma sa foloseasca combustibili nuclear ieftini si sa produca mai putine reziduuri.

"Colaborarea cu autoritatile din China vizeaza deschiderea unoi noi drumuri in dezvoltarea energiei nucleare de care sa benficieze intreaga lume.

Ne adresam problemelor legate de siguranta, mediu si costuri de operare", a explicat Lee McIntire, directorul TerraPower.

In acelasi timp, Gates sustine si taxarea drastica a marilor poluatori.

"Fara taxarea substantiala a emisiilor de carbon nu avem destule stimulente ca sa ii facem pe inventatori si proprietarii de fabrici sa treaca pe energie regenerabila", afirma fondatorul Microsoft.

Egalitate intre sexe

Atat Bill cat si sotia sa, Melinda Gates, sustin ideea egalitatii de sanse pentru ambele sexe.

Nu se refera doar la promovarea femeilor in pozitii de conducere in cadrul companiilor, ci si la alte aspecte mai marunte, precum concediul de maternitate/paternintate pentru angajati.

Pentru a da un exemplu in acest sens, sotii Gates au oferit celor 1382 de angajati din cadrul Fundatiei patronate de ei dreptul la concedii post-natale de cate 52 de saptamani, in speranta ca vor influenta luarea decizii de acest fel si in randul altor corporatii americane.

Mancarea viitorului

Pentru Bill Gates, de la cariera cladita in fruntea companiei Microsoft pana la asumarea unui rol de nutritionist al viitorului nu a fost decat un pas.

Miliardarul american a investit in compania "Impossible Foods" care vrea sa produca substitute pentru carne si branzeturi fara a folosi produse animale.

Impossible Foods a fost fondata de Patrick Brown, un biochimist cu o prestigioasa cariera de 25 de ani la catedra Universitatii Stanford. In viziunea sa, alimentele substituite ar urma sa aiba un grad mai redus de colesterol, antibiotice si hormoni de crestere.

Mancarea produsa in acest mod ar urma sa combata incalzirea globala, bolile rezultate dintr-o alimentatie nesanatoasa si ar eradica si foametea din tarile subdezvoltate.

Combaterea maladiilor

Tot de numele lui Bill Gates se leaga si crearea primului vaccin anti-malarie care a primit deja aprobarea de a fi injectat bebelusilor din Africa sub-sahariana.

Spre deosebire de alte vaccinuri, Mosquirix nu ataca virusi sau bacterii, ci previne direct imbolnavirea pacientilor cu un parazit.

Mosquirix impiedica dezvoltarea parazitului in ficatul pacientilor infectati cu malaria.

#bill gates, #proiecte Gates, #Fundatia Bill Melinda Gates, #combatere poluare, #vaccin malarie, #dezvoltare tehnologica , #Microsoft