Bill Gates: Internetul face ca salariile de acum sa fie mai valoroase decat in trecut

Luni, 18 Mai 2015, ora 12:25
2547 citiri
Bill Gates: Internetul face ca salariile de acum sa fie mai valoroase decat in trecut
Foto: Coindesk

Cel mai bogat om de pe planeta, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, crede ca discutiile privind efectul impozitelor din SUA asupra cresterii economice pornesc de la o premisa falsa.

"Este un non sens sa argumentrezi ca nivel actualul al impozitelor stopeaza cresterea economica prin descurajarea inovatiei", a argumentat Gates, intr-un show TV al CNN.

Cea mai mare economie a lumii incearca sa isi revina dupa socul crizei financiare, dar cresterea salariala din SUA este minima, desi somajul a atins cel mai scazut nivel din 2008, arata reporterii Bloomberg.

Tehnologia da valoare banilor

Pentru Gates, un om aflat in posesia unei averi de 86 miliarde de dolari, impozitele mari si cresterea economica pot coexista.

Fondatorul Microsoft sustine ca noul val tehnologic da o alta valoare banilor decat in trecut. Din punctul sau de vedere, un salariu anual de 40.000 de dolari valoreaza acum mai mult decat in urma cu doua sau trei decenii.

"Nu este atat de negativ ca imaginea pe care cifrele tind sa o reflecte. Nu inseamna ca nu trebuie sa ne facem griji in privinta veniturilor clasei medii, dar comparatia tinde sa omita progresul tehnologic", apreciaza Bill Gates.

Acesta a evidential dezvoltarea internetului ca unul dintre factorii care au imbunatatit calitatea vietii la nivel global.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nivel impozite Bill Gates, #valoare salarii, #impact internet salarii , #Microsoft