Bill Gates: cand treci printr-o astfel de criza sunt necesari ani pentru a iesi

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 22:47
1449 citiri
Bill Gates: cand treci printr-o astfel de criza sunt necesari ani pentru a iesi

Economia Statelor Unite ar putea avea nevoie de cativa ani pentru a-si reveni din recesiune, a declarat, luni, miliardarul Bill Gates, cel mai bogat om din lume, apreciind ca autoritatile americane vor fi nevoite sa creasca taxele pentru a echilibra deficitul bugetar.

Gates a avertizat, intr-o emisiune la postul american de televiziune ABC, impotriva interventiei excesive a statului si i-a cerut presedintelui Obama sa concentreze politica statului pe chestiuni pe termen lung, ca educatia, pentru a combate cea mai grava recesiune din anii '30.

"Cand treci printr-o astfel de criza financiara sunt necesari ani pentru a iesi. Bugetul este foarte, foarte dezechilibrat. Si chiar daca economia isi revine, bugetul nu se va echilibra fara schimbari la nivelul taxelor si politicilor de salarizare.

La un moment dat pietele financiare vor privi la acest aspect si vor aparea probleme", a afirmat Gates. Miliardarul american a vorbit cu doua zile inainte de discursul presedintelui Barack Obama privind starea natiunii.

"Avem parte de o recuperare lenta si toata lumea este frustrata. Dar nu cred ca guvernul poate face, intr-un mod magic, economia sa accelereze foarte mult. Daca incerci prea mult poti distorsiona lucrurile. Rolul statului este mai mult pe termen lung, investind in educatie", considera Gates.

Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft, s-a mentinut pe prima pozitie a celor mai bogati oameni din lume in 2009, cu o avere de 50 de miliarde de dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#bill, #gates, #microsoft, #criza, #economie , #stiri Bill Gates