Bill Gates, dependent de Microsoft

Marti, 31 Iulie 2007, ora 09:16
1136 citiri

Desi cel mai mare producator de software la nivel mondial, compania Microsoft este amenintata din toate directiile de competitori. Bill Gates, omul care a fondat compania acum 32 de ani, a anuntat ca anul viitor se va retrage de la carma acesteia, informeaza "New York Times".

El va fi succedat in functia de presedinte executiv de doi veterani in industria tehnologica, Craig Mundie, actualul sef al departamentului de cercetare si strategie al Microsoft, si de Ray Ozzie, arhitectul-sef de software.

Conducerea executiva a companiei va fi asigurata in continuare de directorul general Steve Ballmer. Analistii se tem insa ca Gates nu va putea sta departe de companie si ca va incerca in continuare sa influenteze deciziile managerilor. Chiar el a anuntat ca sunt anumite domenii in care doreste sa aiba un cuvant de spus in continuare.

Gates, in varsta de 51 de ani, se desparte cu inima stransa de activitatea sa din fruntea Microsoft, insa are o consolare - actiunile filantropice. El se va putea dedica in totalitate Fundatiei umanitare Bill&Melinda Gates, care dispune de fonduri de peste 33 de miliarde de dolari.

Mare parte din acestea provin dintr-o donatie facuta in 2006, care a surprins intreaga lume: investitorul multimiliardar Warren Buffet, bun prieten al lui Gates, a pus la dispozitia Fundatiei Bill&Melinda 80% din averea sa, adica aproximativ 30 de miliarde de dolari. Acesta este considerat cel mai mare act de filantropie facut de cineva vreodata.

Pofta de munca

In momentul de fata, Bill Gates munceste mai mult ca niciodata, neexistand practic indicii care sa arate ca peste numai un an se va retrage de la sefia Microsoft. Gates participa frecvent la intalniri cu angajatii, la sedinte pe teme de strategie tehnologica, impreuna cu parteneri de calibru ai Microsoft, precum managerii corporatiei Intel, sau calatoreste in intreaga lume pentru a promova produsele companiei.

"Sunt norocos ca am in fiecare zi de facut lucruri foarte interesante si importante si ca am de-a face cu oameni inteligenti", si-a motivat Gates apetitul pentru munca.

Intr-un fel este normal sa fie activ, deoarece Microsoft are in acest moment rivali de temut. De departe cel mai puternic este Google, care a cules in ultima perioada aproape toti laurii in domeniul serviciilor on-line. Compania de servicii pe internet a Microsoft, MSN, face fata cu greu si presiunii exercitate in mediul on-line de un alt gigant - Yahoo!.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=316143>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...