Bill Gates prezinta 'casa conectata', o federatie a electronicelor dintr-un camin

Luni, 08 Ianuarie 2007, ora 17:01
879 citiri

Presedintele si fondatorul Microsoft, Bill Gates, a dezvaluit duminica seara la Las Vegas doua noi produse-cheie care vizeaza crearea unei "case conectate", una dintre dezvoltarile majore ale electronicii viitorului, transmite luni France Presse.

In aceeasi zi, Gates a mai anuntat, impreuna cu grupul Ford, lansarea unui "automobil conectat", capabil sa gestioneze chiar si date personale ale conducatorului auto si sa execute comenzi vocale.

La inaugurarea targului IT, Consumer Electronics Show, Gates a prezentat si noul server central produs de Microsoft si destinat utilizatorilor casnici, Windows Home Server.

Presedintele Microsoft a mai anuntat ca XBox 360, consola de jocuri de curand lansata, va putea, incepand cu acest an, sa decodeze transmisiile de televiziune digitala (IPTV) in colaborare cu o duzina de operatori americani si internationali.

Serverul central, la randul sau, vizeaza crearea unei "federatii" a tuturor aparatelor electronice dintr-o casa. "Aceasta este o categorie a carei importanta va exploda pe viitor", a prezis Gates, ovationat de mii de spectatori reuniti in imensa sala de bal a hotelului The Venetian din Las Vegas.

Inconjurat de ecrane uriase, seful Microsoft a simulat pe scena ceea ce s-ar numi, in opinia sa, caminul viitorului, in care vor circula filme, imagini, jocuri, mesaje si date. El a facut demonstratia unei bucatarii - ecran tactil pe care sunt proiectate retete culinare si a unui perete de camera - ecran urias cu foto-decor la alegere pe care se pot afisa si mesajele instantanee ale unui apropiat.

Un alt pariu al gigantului american este sa reuseasca transmiterea de imagini video peste tot in casa, impreuna cu receptionarea de canale televizate si video la cerere, prin consola XBox, care va citi si DVD-uri de inalta fidelitate si se va conecta la internet. Cu alte cuvinte, va fi posibil sa urmarim un film comunicand in acelasi timp cu prietenii prin serviciul de mesagerie instantanee.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)