Carte de business: Recomandarile lui Bill Gates pentru vara 2015

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 00:00
8890 citiri
Carte de business: Recomandarile lui Bill Gates pentru vara 2015
Foto: Pixabay

Desi este cel mai bogat om din lume, Bill Gates reuseste cumva sa isi faca timp pentru citit si iti recomanda o lista anuala de carti care merita citite in timpul verii.

Nu-ti face griji! Toate au sub 400 de pagini, sunt perfecte pentru o lectura usoara, dar interesanta si se gasesc pentru pre-comanda la targul online de carte Librex.ro.

Colectia contine titluri cu teme variate, mai simple sau mai complexe, dar garantate sa starneasca interesul.

"Fiecare dintre aceste carti m-a facut sa ma gandesc, sa rad sau, in anumite cazuri, ambele", adauga Bill Gates.

Iata mai jos lista cartilor recomandate pentru vara 2015:

Hyperbole and a half de Allie Brosh - Editura Vintage, (384 pagini)

Este o carte bazata pe blogul scriitoarei si contine povesti scurte, inspirate de evenimente din copilaria autoarei.

Folosind tehnica retrospectiei si a schitelor comice, personajul reanimeaza momente amuzante din copilaria ei. Este o carte plina de umor, scrisa pe un ton sincer, perfecta pentru o dupa-amiaza de relaxare.

Gates spune depre ea: "Treci prin carte in patru ore maxim dar iti doresti sa dureze mai mult pentru ca e si amuzanta si inteligenta."

Magia realitatii de Richard Dawkins - Editura Humanitas (272 pagini)

Bill Gates il considera pe Dawkins unul dintre cei mai talentati scriitori de material stiintific datorita abilitatii autorului de a face domeniul stiintei accesibil si interesant pentru orice cititor.

"Magia Realitatii" cerceteaza aspecte interesante precum: "cum s-a format universul" sau "ce anume cauzeaza cutremurele", si le explica pe intelesul tuturor, folosind ilustratii si schite.

Richard Dawkins este un cunoscut biolog de dezvoltare evolutionista, profesor la Universitatea Oxford. "Magia Realitasii" este o carte care va face o impresie garantata asupra voastra.

What if? de Randall Munroe - Editura Houghton Mifflin Harcourt (320 pagini)

Inspirata de celebrul blog personal XKCD, What if de Randall Munroe este o colectie de "raspunsuri stiintifice la intrebari absurde".

Gates descrie aceasta carte ca fiind "distractiva si educationala" deoarece intalnim intrebari precum: de la ce inaltime trebuie sa dai drumul unei bucati de carne astfel incat sa fie gatita pana cand atinge pamantul?" sau "Cand vor fi mai multe profile ale oamenilor decedati decat ale celor in viata pe Facebook?".

Intrebarile abstracte pot fi puse de catre oricine are acces la blogul autorului iar raspunsurile lui Munroe sunt amuzante si precise din punct de vedere stiintific.

On Immunity de Eula Biss - Graywolf Press, (216 pagini)

Vaccinarile, sau lipsa lor, sunt un subiect de interes in societatea moderna, datorita importantei si impactului pe care acestea le au asupra sanatatii noastre.

Autoarea, academic de profesie, analizeaza aspectele care se ascund in spatele fobiei oamenilor de a fi vaccinati sau de a-si vaccina copii, in ciuda faptului ca pot beneficia de miracolele medicinei moderne.

"Despre Imunitate" este o lectura informativa si interesanta care prezinta o imagine completa a controversei care pluteste in jurul vaccinarilor.

Cititorii sunt incurajati sa isi foloseasca propria judecata si sa se bazeze pe date exacte si nu propaganda atunci cand iau o decizie atat de importanta.

How to lie with statistics de Darrell Huff, (128 pagini)

Este o carte mai veche, publicata initial in 1954, dar la fel de relevanta pentru stiinta statisticilor si in ziua de astazi. Pentru cei neinitiati, reprezinta o resursa utila, oportunitatea de a fi mai informati iar pentru cei deja familiari cu statistica, este o doar lectura placuta.

A fost recomandata de Bill Gates si cu alte ocazii, motiv pentru care este un must-read vara aceasta!

Should we eat de Vaclav Smil - Wiley Blackwell (276 pagini)

O autoritate in randul academicilor preocupati de ecologie si protectia mediului, Vaclav Smith este unul dintre autorii preferati ai lui Bill Gates.

Insusi un cunoscut filantropist, Gates intelege necesitatea de a atrage atentia populatiei cu privire la problemele cu care ne confruntam din cauza consumului exagerat de carne.

Vaclav analizeaza rolul si evolutia carnii in nutritia umana si ridica intrebari importante despre eficienta industriei alimentare la nivel global, un subiect extrem de dezbatut.

In contextul cresterii populatiei, consumul de carne este un subiect important, de care toti ar trebui sa fim constienti.

Tu ce carte vei citi din selectia lui Bill Gates?

#carti vara 2015, #carti Bill Gates , #stiri Bill Gates