Ce fac miliardarii lumii cand ies la pensie

Luni, 14 Februarie 2011, ora 16:25
4986 citiri
Ce fac miliardarii lumii cand ies la pensie

Cum ar fi sa te retragi din activitate, cu cateva milioane de euro in conturi, sa iti permiti vacante in cele mai exclusiviste destinatii, sa dai petreceri fastuoase la care sa vina cei mai importanti oameni? Pentru cei mai multi, este incheierea de vis a unei cariere de succes. Pentru unii miliardari ai lumii, este abia inceputul. 

Iata cateva dintre activitatile preferate de seniorii super-bogatilor, potrivit San Francisco Chronicle.

Activitati de caritate



Unii miliardari vor sa dea ceva inapoi societatii, prin intermediul activitatilor filantropice.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, s-a retras de la conducerea gigantului IT in 2008, la varsta de 52 de ani, pentru a se dedica mai mult acvitivatilor de bine-facere.

Fundatia Bill si Melinda Gates sponsorizeaza actiuni de combatere a foametei, de dezvoltare de noi vaccinuri si de imbunatatire a sistemului de educatie.

In vara anului trecut, 40 dintre cei mai bogati oameni ai lumii au luat decizia de a-si dona jumatate din avere, catre scopuri caritabile.

Warren Buffett, cel care a initiat proiectul "Giving Pledge" alaturi de prietenul Bill Gates, estima ca aceasta miscare va aduna peste 600 miliarde de dolari.

Aparitii TV


De cele mai multe ori, bogatii au personalitati fascintante. Cu atat mai interesanti sunt cei care au reusit in viata, pornind de la zero, asa cum este Warren Buffett.

Asadar, succesul miliardarilor in televiziune nu este o intamplare.

Buffett este contactat de televiziunile si radiourile americane pentru sfaturi economice.

Pentru ca Steve Jobs sau Donald Trump sunt doua nume la fel de celebre ca si companiile pe care le conduc, ei sunt o prezenta zilnica.

Politica



O alta optiune pentru cei bogati este cariera politica, drum pe care au calcat fara ezitare Michael Bloomberg, actualul primar al New York-ului, sau Meg Whitman.

Dupa ce a acumulat o avere de 1,3 miliarde de dolari, transformand eBay-ul in gigantul de astazi din pozitia de CEO, Meg Whitman s-a retras din business in 2008, pentru a candida la functia de guvernator in California.

Whitman a pierdut alegerile, in ciuda celor 144 de milioane de dolari investiti in campanie si s-a intors in mediu de business, ca membru al boardului HP.

Recent, Donald Trump si-a anuntat intentia de a candida la functia de presedinte al SUA.

Consultanta


Pentru ca au atins deja un nivel la care pot imparti din intelepciunea acumulata de-a lungul zecilor de ani de activitate, miliardarii aleg sa vorbeasca la diverse conferinte sau sa ofere consultanta.

Cu toate acestea, nu este vorba de munca in folosul comunitatii: de obicei, sunt platiti destul de bine pentru a vorbi despre secretul succesului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bill gates, #warren buffett, #miliardari, #pensie, #miliardari la pensie , #stiri Bill Gates