Ce nu stiai despre Microsoft

Duminica, 18 Iulie 2010, ora 02:44
5006 citiri
Ce nu stiai despre Microsoft

In ciuda vanzarilor in continua crestere inregistrate de rivalul Apple, Microsoft isi pastreaza dominatia pe piata industriei de calculatoare.

Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre cel mai mare producator de software din lume, potrivit Mashable.com.

Micro-soft

Primul nume folosit de Bill Gates, intr-o scrisoare adresata co-fondatorului Paul Allen in 1975, a fost Micro-soft, rezultat din alaturarea cuvintelor "microcomputer" si "software".

Cei doi co-fondatori au inregistrat oficial firma cu numele "Microsoft" in 1976, in New Mexico, unde Gates si Allen lucrau cu primul mare client. Sediul companiei s-a mutat in Washington, zece ani mai tarziu.

Mancarea oficiala: pizza


Daca in cantina Google, mancarea nu se plateste, la Microsoft angajatii beneficiaza de bauturi gratuite. Cea mai populara alegere a programatorilor Microsoft este laptele.

Microsoft are 35 de cantine, in care se servesc 37.000 de angajati, de cele mai multe ori, cu pizza.

Nume de cod


Inca de la prima versiune a sistemului de operare Windows, cei de la Microsoft au decis sa foloseasca nume de cod. Produsele Microsoft primesc un nume oficial, cu putin timp inainte de a fi lansate.

Printre numele de cod folosite pana acum se numara "Longhorn" - lansat cu numele de Vista, "Lone Star" - varianta pentru tablet PC a Windows XP sau "Vienna" - recentul Windows 7.

Angajatul obisnuit


Microsoft are 88,180 de angajati, dintre care peste 50.000 lucreaza in sediile din SUA. 76% dintre acestia sunt barbati.

Varsta medie este de 38 de ani, iar salariul mediu anual ajunge la 106,000 de dolari.

Aniversarile

In campusul Microsoft, fiecare angajat isi sarbatoreste aniversarea vechimii in companie, aducand colegilor bomboane M&M.

Numarul de kilograme de bomboane aduse de "sarbatorit" trebuie sa fie egal cu numarul de ani petrecuti in cadrul companiei.

Colectia de arta

Colectia de arta detinuta de Microsoft cuprinde peste 5,000 de picturi, sculpturi, schite sau fotografii.

Cele mai multe obiecte de arta sunt expuse in campusurile Microsoft, pentru a reduce nivelul de stres, a creste productivitatea si pentru incurajarea exprimarii opiniilor.

Interviurile de angajare

Microsoft si-a cladit imaginea companiei cu cele mai neasteptate intrebari, puse in cadrul interviurilor de angajare.

Rezultatele stilului de angajare au fost atat de bune, incat modelul a fost copiat si de alte companii, printre care si Google.

Chestionarele cuprind intrebari precum "de ce capacul de canal este rotund", care testeaza logica viitorului angajat, sau "cum ar arata o cafetiera pentru astronauti", care vizeaza partea de creativitate.

Patentele Microsoft

Compania fondata de Bill Gates detine peste 10,000 de patente inregistrate si depune aproximativ 3000 de cereri de inregistrare, in fiecare an.

Microsoft recompenseaza fiecare angajat care obtine un brevet, cu un bonus de 1500 de dolari si o placuta decorativa pe care se scrie numele si data de brevetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #bill, #gates, #microsoft, #pc, #windows , #stiri Bill Gates