Computerul pe care nu il are Bill Gates... dar pe care sigur sotia si l-ar dori

Marti, 01 Noiembrie 2005, ora 02:38
1037 citiri

Privit de departe, s-ar putea confunda cu usurinta cu o geanta de dama. Are chiar si maner si poate fi imbracat, la alegere, in piele de diferite culori si modele. Daca insa veti deschide aceasta "poseta", veti descoperi universul unei lumi IT pe care multi ar dori-o, insa prea putini ating performanta de a o detine. E-Go este numele notebookului "poseta" ce ascunde inauntru o adevarata fabrica. Ecran LCD de 12 inch, procesor AMD Turion 64 MT, un giga de memorie (asta ca sa nu se plictiseasca nimeni), un hard disk de 100 GB (suficient spatiu si pentru muzica, si pentru filme), camera video (web cam) dotata cu doua leduri spot-light pentru a putea fi folosita si in avion si a nu deranja pe ceilalti din jur.

Cu ce e mai special?

La prima vedere, am putea spune ca este un banal notebook. Oricine ar putea cade in aceasta capcana. Lasand la o parte partea tehnica a "posetei", descoperim adevarata valoare a bijuteriei. Este placat in anumite locuri cu aur alb de cea mai buna calitate, pe care sunt montate diamante de calitate VVS Top-Wesselton. Pietrele pretioase sunt de dimensiuni microscopice, insa ele sunt plasate manual in feria de aur cu o precizie chirurgicala. Logourile producatorului, Tulip International (o firma olandeza specializata in productia de computere personalizate si foarte bine dichisite), sunt tronate de doua rubine patrate si suficient de mari pentru a starni invidia oricarei dame din lumea buna. Designul computerului a fost creat de catre Laurent de Beer, avand spatiu rezervat langa tastatura cu numele de Master Jewerly Designer.

Dedicat doamnelor

"Notebookul prezentat este dedicat in special doamnelor de rang sau cu un venit extraridicat. Este conceput de asa natura pentru ca toate detaliile intarite de diamente sau aur alb sa iasa cat mai bine in evidenta. Este facut sa fie invidiat, sa atraga ochiul si invidia, un frumos la superlativ. Pretul de 283.000 de euro este impus de bogatia de pietre pretioase cu care este dotat, gramajul de aur alb (destul de greu de gasit pe piata) si de designul unic creat de Laurent de Beer. Laurent de Beer este un designer specializat pe lucrari manuale de precizie, iar computerul de fata reprezinta o premiera chiar si pentru el".

Se poate conecta la Internet prin orice hotspot prezent prin hoteluri sau aeroporturi prin tehnologia Wi-Fi sI Bluetooth. Poate citi cam orice card de memorie disponibil pe piata si ca nimeni sa nu se plictiseasca, a fost dotat si cu un DVD-RW.

Varianta de serie, E-Go de 2.500 euro, este disponibila in Europa inca de luna trecuta, iar Diamond-ul poate fi cumparat doar de pe site-ul www.tulipego.com cu o carte de credit recunoscuta international. Suntem curiosi cate si mai ales care doamne din Romania vor comanda un astfel de computer.

Olaru Stefan

Curentul