"Pensionarul" Bill Gates, dupa epoca Microsoft

Marti, 22 Iunie 2010, ora 17:08
2871 citiri
"Pensionarul" Bill Gates, dupa epoca Microsoft

Dupa ce a parasit conducerea gigantului Microsoft, pe care l-a intemeiat acum mai bine de 30 de ani, Bill Gates isi dedica timpul salvand lumea, ajutand start-up-uri sa se dezvolte si ducandu-si copii la scoala.

Desi Gates a ramas presedinte al Microsoft, activitatea acestuia in cadrul companiei a ramas la stadiul de hobby. In schimb, Bill Gates este ocupat cu activitatile filantropice ale fundatiei "Bill and Melinda Gates Foundation".

In acelasi timp, s-a transformat intr-un tehno-activist, folosindu-si banii si inteligenta pentru a accelara procesul de inovatie in domenii precum agricultura, educatie, sisteme bancare, canalizare sau surse de energie alternativa, potrivit revistei americane Fortune.

Recent, Gates a deschis un site numit thegatesnotes.com, in care vorbeste despre despre activitatile si interesele sale. Acelasi lucru se intampla si pe contul sau de Twitter.

Judecand dupa numarul de carti din biblioteca personala, curiozitatea intelectuala a lui Gates s-a largit considerabil, dupa ce a parasit conducerea Microsoft. Cel care in urma cu cativa zeci de ani abandona facultatea citeste acum mai mult ca oricand.

"Citesc, in medie, cinci cartie pe saptamana", spune Gates, recunoscand ca, intr-o lume perfecta, fara probleme, ar fi citit mai mult.

In 54 de ani, Bill Gates a adunat o avere de 50 de miliarde de dolari. Pe langa functia de presedinte la fundatia "Bill si Melinda Gates" si rolul sau in cadrul Microsoft, Gates face parte si din consiliul director al Berkshire Hathaway, la invitatia prietenului sau Warren Buffett.

Cum isi descrie Bill Gates activitatile

"Toate activitatile mele pleaca de la o intrebare: cum organizezi inovatia pentru a avea un impact puternic? Cum facilitezi procesul de inovatie, pentru a forma un grup de oameni potriviti, carora sa ii dai resursele necesare, cu scopul de a crea ceva cu impact la scara planetara?"

Antreprenorul Bill Gates stie ca pot aparea piete noi din nimic. Filantropistul Bill Gates, in schimb, este mai pragmatic, mai ales cand vine vorba de dezvoltarea de produse farmaceutice pentru tarile sarace.

Cateodata, cele doua ipostaze se ciocnesc, sub influenta prietenului sau Nathan Myhrvold, seful Intellectual Ventures, companie care se ocupa cu cercetarile Fundatiei Bill si Melinda Gates.

In fiecare saptamana, Gates participa la "sesiuni de inventii", la laboratoarele Intellectual Ventures.

Hobby-ul de 16 miliarde de dolari

Gates nu isi mai pune amprenta pe afacerea Microsoft, asa cum o facea inainte sa se retraga din functia executiva.

Desi detine 641 de milioane de actiuni, evaluate la peste 16 miliarde de dolari, Bill Gates se implica doar in momente-cheie, cum a fost lansarea motorului de cautare Bing.

O zi din familia Gates

Cand nu salveaza lumea, Bill Gates isi duce copii la scoala. Intreaga familie se strange in fiecare zi de duminica, iar in unele seri, Bill si Melinda se intalnesc cu prieteni de familie pentru a juca carti.

Cand a plecat din fruntea Microsoft, Bill si-a propus sa fie mai prezent in viata familiei sale si sa se ocupe mai mult de educatia copiilor.

In 2009, familia Gates si-a petrecut vacanta in Europa, pentru a invata mai multe despre originile culturii occidentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bill, #filantropist, #gates, #inovatie, #microsoft , #stiri Bill Gates