Se pensioneaza Bill Gates

Sambata, 17 Iunie 2006, ora 08:30
1210 citiri

Fondatorul si presedintele Microsoft, Bill Gates, a anuntat ca isi va reduce din 2008 activitatile pe care le desfasoara in prezent in cadrul companiei americane, cel mai mare producator mondial de software."Nu este vorba de o pensionare ci de o reorganizare a prioritatilor mele", a declarat Bill Gates, in varsta de 51 de ani, intr-o conferinta de presa. In plus, Gates a subliniat ca nu are de gand sa renunte la pozitia de cel mai mare actionar la Microsoft.

Directorul tehnic Ray Ozzie va prelua imediat functia de responsabil principal pentru software, iar Craig Mundie se va ocupa de coordonarea activitatilor de cercetare si strategie. Grupul informatic nu sa precizat inca cine va fi succesorul lui Gates insa analistii estimeaza ca este mai mult decat probabil ca actualul director general Steve Ballmer sa se ocupe de gestionarea activitatilor cotidiene la Microsoft.

Pana in iulie 2008, Gates va lucra la Fundatia Bill si Melinda Gates, pe care acesta a infiintat-o pentru a promova proiectele in domeniul sanatatii si al educatiei in toata lumea, si part-time pentru Microsoft.

Cel mai bogat om din lume, a carui avere a fost estimata in luna martie la 50 de miliarde de dolari, potrivit revistei de afaceri Forbes, va ramane presedinte si consilier pentru proiectele cheie de dezvoltare a Microsoft si dupa tranzitia din 2008. Nu se asteapta ca aceste stiri sa afecteze activitatea companiei cu sediul in Redmond, Washington, care are peste 60.000 de angajati in toata lumea. Gates si-a asumat un rol mai redus in cadrul Microsoft inca din luna ianuarie a anului 2000, cand l-a numit ca inlocuitor in functia de director general pe adjunctul Steve Ballmer.

Bloombiz

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...