Compania care a preluat Blue Air are capital 100% romanesc

Duminica, 19 Mai 2013, ora 12:11
3325 citiri
Compania care a preluat Blue Air are capital 100% romanesc
Foto: bacau.net

Compania care a preluat afacerea transportatorului aerian Blue Air are capital 100% romanesc, a declarat duminica directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, intr-o conferinta de presa, infirmand astfel informatiile potrivit carora Airline Management Solutions ar fi belgiana.

"Capitalul (Airline Management Solutions - n.r.) este 100% romanesc. Sunt doi actionari care au activitati comerciale in Belgia si de acolo cred ca s-a creat confuzia", a afirmat Gheorghe Racaru, subliniind ca unul dintre acestia "este proprietarul Maxitours", iar celalalt lucreaza in Bruxelles si "este angajat al societatii Maxitours".

Airline Management Solutions este o companie nou-infiintata avand ca actionari patru cetateni romani, dintre care doi 'sunt piloti care opereaza si in prezent pe aeronave Blue Air'.

Intrebat de Agerpres, daca in actionariat ar putea avea acces si alti angajati ai Blue Air, Gheorghe Racaru nu a exclus o astfel de varianta pentru dezvoltarea ulterioara, dar o asemenea discutie este prematura in momentul de fata, intrucat procesul de preluare al fondului de comert al transportatorului aerian nu a fost finalizat.

Intre obiectivele Airline Management Solutions se numara dezvoltarea unui business de cel putin 150 milioane euro, investitii in specializarea celor 400 de angajati ai Blue Air, precum si 'securizarea flotei prin aportul de noi garantii de catre partenerii de business'.

Totodata, directorul general Racaru a anuntat ca va avea loc 'o schimbare radicala in ceea ce priveste serviciile: de la client-service, rezervari si pana la cateringul din aeronave', flota urmand a fi modernizata si marita in scopul consolidarii pozitiei pe o piata in continua dezvoltare.

Pentru perioada 2014-2015, actionarii vizeaza cresterea cifrei de afaceri cu 3-5%. Anul trecut, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 145 milioane de euro, gradul de ocupare al aeronavelor fiind de 92%. Numarul pasagerilor transportati a depasit 1,5 milioane in 2011 si se mentine aproximativ la acelasi nivel si in 2012.

Tinta pentru 2013 a noilor actionari Blue Air: pastrarea cifrei de afaceri si mentinerea numarului de pasageri

Printre tintele noilor actionari ai Blue Air pentru 2013 se numara si pastrarea cifrei de afaceri a companiei la nivelul anului trecut, dar si mentinerea numarului de pasageri la cel putin 1,5 milioane anual.

"Toate biletele vandute pana in acest moment vor fi onorate asigurand transportul pasagerilor, iar operatiunile de zbor vor continua conform orarului existent. Practic, este o continuare a activitatii Blue Air, a unei companii infiintate in urma cu 9 ani care a crescut si a ajuns sa transporte anual peste 1,5 milioane de pasageri. Firma doreste sa se consolideze pe piata", a spus Racaru.

Reprezentantul actionarului majoritar al companiei Blue Air, Airline Management Solutions, avocatul Arthur Flieger a adaugat ca transferul efectiv al business-ului Blue Air se va finaliza probabil in 2-3 saptamani.

Compania Airline Management Solution a fost declarata castigatoarea licitatiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost Blue Air, valoarea tranzactiei cifrandu-se la 30 milioane euro.

Oferta declarata castigatoare depusa de Airline Management Solutions SRL consta intr-un avans de sase milioane lei si garantii bancare suplimentare de cinci milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral.

Firma Airline Management Solutions SRL are in actionariat exclusiv specialisti in aviatie, cu experienta in domeniu si management orientat catre dezvoltarea zborurilor in regim smart flying. Oferta trebuie aprobata de creditori si actionari inainte de a se face transferul efectiv al business-ului.

Blue Air se vinde cu obligatii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate in principal de obligatia de a transporta pasagerii care au achizitionat bilete in avans si de alte cateva creante. Obiectul tranzactiei il fac activele necorporale ale societatii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale si participatiile la Blue Aero SRL si la Ingragroup SRL.

Compania aviatica Blue Air, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, nu se afla in nicio procedura judiciara si isi desfasoara activitatea in conditii normale, conform orarului de zbor, fara ca pasagerii sa fie afectati in vreun fel de procesul de vanzare, conform Casei de Insolventa Transilvania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#preluare Blue Air, #noi actionari Blue Air, #situatie Blue Air , #Management