260% mai multi calatori la Aeroportul de la Arad

Luni, 11 Iunie 2007, ora 17:14
1173 citiri

Traficul de calatori prin Aeroportul International Arad a crescut, in primele patru luni ale acestui an, cu 260 la suta, fata de perioada similara a anului 2006, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit celor afirmate, luni, de comandantul Aeroportului din Arad, Dan Balacel, cresterea din acest an este de la 2.228 pasageri, inregistrati in primele patru luni din 2006, la 5.790 in intervalul ianuarie-aprilie 2007.

"Activitatea Aeroportului a cunoscut o crestere vizibila, mai ales dupa realizarea fuziunii cu Terminalul Cargo. Noua societate are rezultate bune, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Printre realizarile din acest an se numara suplimentarea curselor spre Verona - Italia de la doua curse saptamanal la trei. In plus, am obtinut o noua cursa regulata spre Stuttgart - Germania, prin intermediul Blue Air", a declarat Dan Balacel.

Directorul Aeroportului International Arad a mai afirmat ca aceasta crestere a numarului de pasageri a fost posibila si datorita reamenajarii si modernizarii aerogarii, care acum permite un flux de 200 de calatori pe ora, fata de doar 50 de calatori, cat era anul trecut.

Conform celor precizate de Dan Balacel, Terminalul Cargo are o dezvoltare majora, cu o crestere de 20 la suta in primele patru luni ale acestui an (155 de tone de marfa), comparativ cu perioada ianuarie - aprilie a anului trecut (130 de tone de marfa). "Aceasta crestere s-a observat mai ales dupa fuziunea dintre Aeroport si Cargo. Numai in ultimele doua saptamani s-au procesat 156 de tone de marfa, cu un flux de aproximativ 30 de curse", a mentionat Balacel.

SC Aeroportul International Arad si SC Terminalul Cargo, firme subordonate Consiliul Judetean Arad, au fuzionat, anul trecut, actiune care a vizat reducerea cheltuielilor administrative. In conformitate cu proiectul de fuziune intocmit de conducerile celor doua institutii, societatea absorbanta este SC Aeroportul International Arad, societatea rezultata in urma fuziunii se numeste Aeroportul Arad SA. Realizarea la Arad a unui Terminal Cargo, in anul 2002, a fost posibila cu ajutorul a doua milioane de euro, bani obtinuti din fonduri PHARE, la care s-a adaugat o diferenta suportata de Consiliul Judetean Arad, in valoare de 600.000 de euro.

Terminalul trebuia sa asigure traficul rapid de marfuri pentru vestul tarii, dar si pentru judetele Bekes si Csongrad din Ungaria. Specialistii au estimat ca traficul aerian de marfuri va ajunge la cel putin 400 de milioane de euro pe an, fapt care nu s-a intamplat pana acum.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)