Aeroporturile vor controla operatorii aerieni daca respecta drepturile pasagerilor

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 13:16
1326 citiri
Aeroporturile vor controla operatorii aerieni daca respecta drepturile pasagerilor

Companiile aeriene care opereaza pe aeroporturile din Romania vor fi controlate de un reprezentant al fiecarui aeroport daca respecta sau nu drepturile pasagerilor prevazute de regulamentele europene din domeniu in cazul in care intarzierile sunt mai mari de doua ore sau cursele sunt anulate, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, cu ocazia unei intalniri cu operatorii de pe Aeroportul Baneasa.

"Vom fi in continuare extrem de atenti la respectarea acestor drepturi prevazute in regulamentul european 261. Aeroporturile au obligatia de a informa in scris toti pasagerii cu privire la drepturile lor si vor fi de fata in cazul in care se inregistreaza intarzieri mai mari de doua ore. Fiecare companie va avea personal special prevazut, care are obligatia de a furniza informatii si a asigura serviciile care se impun in astfel de situatii, a spus ministrul Transporturilor.

Presedintele Autoritati Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Dan Vlaicu, a spus ca ANPC va colabora cu aeroporturile astfel incat inspectorii autoritati sa fie anuntati daca sunt inregistrate intarzieri mai mari de doua ore sau anulari ale curselor.

"Am stabilit ca in cazul in care vor fi inregistrate intarzieri mai mari de doua ore sau anulari ale curselor aeriene reprezentantul aeroporturilor sa anunte echipele ANPC pentru ca acestea sa verifice daca au fost respectate procedurile", a spus presedintele ANPC.

Companiile aeriene low-cost care efecteaza curse pe Baneasa vor semna si un contract cadru pentru respectarea drepturilor pasagerilor, contract care prevede aplicarea unor amenzi in cazul in care companiile aeriene inregistreaza intarzieri nejustificate.

"Noi suntem de acord sa platim in cazul in care avem intarzieri care ni se datoreaza", a spus directorul general Blue Air, Gheorghe Racaru.

Discutia dintre operatorii aerieni si ministrul Transporturilor a avut loc dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a aplicat saptamana trecuta amenzi in valoare de 288.100 lei unui numar de zece companii aeriene care nu au respectat regulile de informare si asistenta pentru pasagerii curselor care au avut intarzieri in perioada 3-5 ianuarie 2008, atunci cand activitatea aeriana a fost perturbata de ninsori puternice.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.