Blue Air a iesit din insolventa

Marti, 22 Februarie 2011, ora 14:40
1864 citiri
Blue Air a iesit din insolventa

Tribunalul Bucuresti a admis recursul Blue Air si a respins cererile de insolventa formulate de catre Carpatair si Service Excelence, a anuntat marti operatorul aerian intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"Insolventa a fost judecata ieri si e o sentinta definitiva", a declarat marti, intr-o conferinta de presa, Sheriff Ussama, directorul general al Blue Air.

El a adaugat ca Blue Air "o duce mai bine acum" decat la sfarsitul anului trecut.

In octombrie anul trecut, Tribunalul Bucuresti admitea o cerere inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions pentru intrarea in insolventa a Blue Air, decizie pe care compania a contestat-o pe motiv ca nu are datorii catre cele doua firme.

Carpatair a depus la jumatatea lunii martie 2010, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care cere insolventa Blue Air, in contul unei datorii in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre Blue Air, in luna septembrie 2009.

"La cateva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hartie ca am primit banii.

Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul.

Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor", declara in octombrie anul trecut Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair.

Blue Air a negat ca ar avea datorii neachitate catre cele doua companii, iar directorul general, Sherif Ussama, declara ca firma pe care o conduce isi achita datoriile catre stat si furnizori, in pofida blocajelor financiare la nivel national si chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania l-a finalizat recent.

Potrivit lui Ussama, Blue Air a inregistrat in urma insolventei pierderi de imagine care nu pot fi estimate.

"Cu toate acestea, clientii Blue Air nu si-au pierdut increderea in companie.

In ziua in care s-a anuntat intrarea in insolventa au fost cumparate bilete pentru o oferta speciala a Blue Air in valoare de circa 700.000 euro", a precizat Ussama.

El a adaugat ca Blue Air are datorii curente nesemnificative la companiile cu care lucreaza.

"Avem peste 600 de servicii si bunuri, asa ca e normal sa avem si intarzieri la plati.

La randul nostru, avem bani de recuperat din piata", a explicat Ussama.

Operatorul low-cost, detinut de omul de afaceri Nelu Iordache, opereaza peste 50 de rute europene, in 14 state. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#blue air, #insolventa blue air, #operator aerian , #stiri Blue Air