Posta Romana promite profit din iulie

Marti, 12 Iulie 2011, ora 13:14
2005 citiri
Posta Romana promite profit din iulie

Directorul general al Postei Romane, Dumitru Daniel Neagoe, sustine ca institutia pe care o conduce va trece pe profit, in luna iulie, ca urmare a rezilierii unor contracte de externalizare a unor servicii, de circa 500 milioane euro, si a masurilor de restructurare, anunta NewsIn.

"Posta Romana va trece pe profit in luna iulie dupa pierderile generate de contractele impovaratoare incheiate in perioada 2009-2010, pe timpul guvernarii PNL, contracte de externalizare a unor servicii estimate la aproape 500 milioane euro. Am reusit sa internalizez aceste servicii, costurile interne fiind de trei-patru ori mai mici", a precizat Neagoe in cadrul unei conferinte.

Astfel, au fost reziliate un contract de procesare si de transport de monetar, de 350 milioane euro, incheiat cu G4A , un contract de servicii de transport aerian pentru corespondenta incheiat cu Blue Air, de 45 milioane euro, un contract de mentenanta si curatenie cladiri, semnat cu UTI si de servicii curatenie, incheiat cu Romprest, evaluat la 46 milioane euro.

Valoarea totala se ridica la 441 milioane euro.

Cele patru contracte de externalizare au fost reziliate in 2009 (G4A), februarie 2011 (Blue Air) si iunie (UTI si Romprest).

Posta a avut in in perioada ianuarie-mai venituri lunare de circa 110 milioane lei, in luna mai avand cu 6% mai multe venituri fata de ianuarie, potrivit datelor companiei.

Rezultatul brut a evoluat de la o pierdere de 76 milioane lei in decembrie 2009 la 4,3 milioane lei in mai, iar in iulie estimeaza profit.

De asemenea, prin reorganizarea structurii Companiei Nationale Posta Romana au fost internalizate sapte sucursale, fiind reduse in acelasi timp posturile aferente de conducere cu 146, astfel ca s-au facut economii lunare de 111.000 lei.

Totodata, s-a decis inchiderea a 900 de unitati, fara concedieri, intr-o prima etapa, iar in perioada urmatoare, in cea de-a doua etapa, se vor desfiinta alte 402 subunitati, economiile ridicandu-se la 50 milioane lei pe an. In etapa a doua se vor desfiinta 1.400 de posturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#posta romana, #profit posta romana, #afaceri posta romana, #posta , #stiri Blue Air