Primul aeroport privat din Romania, in Adunatii Copaceni

Joi, 11 August 2011, ora 23:14
3321 citiri
Primul aeroport privat din Romania, in Adunatii Copaceni

Primul aeroport privat din Romania va fi construit la Adunatii Copaceni, de catre Infra-Group, o companie infiintata de Blue Air si Romstrade.

Aeroportul va fi construit pe un teren de 255 de hectare, la 20 de kilometri sud de Bucuresti, in Adunatii Copaceni, si va avea o legatura cu deja existentul aeroport, Aurel Vlaicu International Airport.

Unul dintre oficialii Infra- Group a declarat ca o asemenea investitie va contribuie la echilibrarea economica a Bucurestiului si ca aduce perspective noi, cel putin din punct de vedere imobiliar, in partea sudica a Capitalei.

Gherorghe Racaru, directorul pentru strategii si planificare al Infra-Group si fost director general al Tarom si Blue Air declara, acum, ca designul aeroportului va permite gazduirea aeronavelor de clasa C, precum Airbus A320 si Boeing 737, cu 120 - 180 de pasageri la bord, destinate zborurilor pe distante scurte si medii.

Pana pe data de 19 august, are loc selectia firmelor care se vor ocupa de designul aeroportului, scrie Globalairportcities.

Aplicantii care vor trece de preselectie vor urma un proces de licitatie, in urma caruia va fi ales cel care va livra planul general, studiile de fezabilitate, autorizatiile necesare, specificatiile tehnice ale cladirilor. 

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#aeroport privat, #aeroport privat blue air, #aeroport , #stiri Blue Air