Schimbarea lui Ionascu de la conducerea Blue Air, motivata prin intarzierea unor decizii financiare

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 15:44
2812 citiri
Schimbarea lui Ionascu de la conducerea Blue Air, motivata prin intarzierea unor decizii financiare

Directorul general al grupului Romstrade, Gheorghe Racaru, motiveaza schimbarea lui Adrian Ionascu din functia de director general al transportatorului low-cost Blue Air, care face parte din grup, prin luarea cu intarziere a unor decizii financiare, fara a da detalii, relateaza NewsIn.

Egipteanul Sherif Ussama l-a inlocuit de luni pe Adrian Ionascu in functia de director general al Blue Air, iar cel din urma a fost coborat in ierarhie pe pozitia de director general adjunct. Anterior, Sherif Ussama a detinut functia de director de vanzari al companiei.

Potrivit directorului general al grupului Romstrade, din care face parte Blue Air, decizia de numire a egipteanului in aceasta functie vine sa consolideze pozitia Blue Air pe plan international. "La nivel de decizie, este foarte greu sa gasesti un presedinte de companie care sa poata acoperi partea comerciala si operationala.

Adrian Ionascu se va ocupa de departamentul operational, iar Sherif Ussama de cel comercial, astfel reusindu-se o completare a activitatii celor doi" a spus Racaru. Racaru a condus Blue Air de la infiintare, in 2004, si pana la jumatatea anului trecut, cand a fost desemnat omul de afaceri Nelu Iordache, patronul grupului Romstrade, sa preia conducerea grupului de firme pe care le detine.

In ceea ce priveste directiile strategice pentru 2010, noul director general, Sherif Ussama, a mentionat in cadrul unei conferinte ca expansiunea internationala si consolidarea parteneriatelor vor continua. "In 2010 vom urmari directiile strategice anuntate la inceputul anului. Blue Air a inceput deja sa dezvolte parteneriate puternice cu jucatori importanti din sectorul aviatiei internationale.

De asemenea, intentionam sa ne diversificam canalele de distributie, pentru a avea o expunere mai mare in Europa de Vest", a precizat Ussama. Totodata, noul director general a spus ca peste doua saptamani Blue Air va deschide o noua baza operationala la Larnaca, in Cipru, deoarece in 2009 aceasta destinatie a fost solicitata, Blue Air transportand pe aceasta ruta 100.000 de pasageri.

Blue Air a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 150 milioane euro si estimeaza o crestere cu 44% in 2010. Compania a transportat anul trecut 1,7 milioane de pasageri si si-a propus sa ajunga anul acesta la peste 2 milioane de pasageri. 

#conducere, # companie, # pozitie , #stiri Blue Air