Ar putea BMW sa depaseasca in acest an profitul record din 2011?

Marti, 13 Martie 2012, ora 17:50
1493 citiri
Ar putea BMW sa depaseasca in acest an profitul record din 2011?

BMW, cel mai mare producator de masini de lux din lume, are sanse mari sa depaseasca in 2012 profitul record de 7,38 miliarde euro inregistrat cu un an in urma, potrivit directorului executiv, Norbert Reithofer.

"Ne propunem tinte si mai ambitioase in ceea ce priveste volumul si veniturile in 2012, iar startul este promitator", a declarat Norbert Reithofer, directorul executiv al companiei, in conditiile in care in primele doua luni ale anului, BMW a inregistrat un record in vanzari, potrivit Bloomberg.

BMW va construi in acest an a doua fabrica in China si se afla in discutii cu guvernul brazilian pentru constructia unei unitati de productie in aceasta tara. Compania vrea sa dea peste cap planurile producatorilor Volkswagen si Daimler, care sperau sa devina lideri pe piata in Brazilia, pe segmentul limuzinelor.

Estimarile arata ca Volkswagen si Daimler nu vor avea cresteri specatculoase de venituri in 2012, din cauza costurilor pe care le impun noile tehnologii si modele.

Perspective mai putin ambitioase

Cu toate acestea, desi a livrat 1,67 milioane de masini in 2011, BMW se asteapta la vanzari de doar 2 milioane de masini pana in 2016.

"Perspectivele nu sunt foarte ambitioase. BMW nu are suficienta incredere pentru a largi piata, insa nici nu ii este caracteristic, fiind o compania mai conservatoare", a declarat Juergen Pieper, analist Bankhaus Metzler.

Compania este evaluata la 45 miliarde euro si a inregistrat o crestere de 27% in ultimele 12 luni pe bursa, una dintre cele mai bune performante ale anului 2011.

Insa profitabilitatea ar putea scadea in acest an, in contextul in care criza datoriilor nelinisteste consumatorii europeni, iar cererile pentru modelele din Seria 3 si din Seria 1 se indreapta mai curand catre masinile mai ieftine.

"Pietele si consumatorii sunt nelinistiti din cauza crizei datoriilor care persista in Europa", a declarat Reithofer.

Producatorul marcilor BMW si Rolls-Royce a cheltuit 500 milioane euro in cea de-a doua parte a anului 2011 pentru a introduce noile modele.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#profit BMW 2012, #profit record BMW, #Seria 3 BMW , #Profit