Romanii se inghesuie la masinile BMW. Vanzarile au crescut cu 18% in 2011

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 16:40
2925 citiri
Romanii se inghesuie la masinile BMW. Vanzarile au crescut cu 18% in 2011

Vanzarile de autoturisme BMW prin dealerii Autoturisme Bavaria au avansat anul trecut cu 18% si au ajuns la 1.434 de unitati, cifra care reprezinta peste 75% din totalul de 1.888 unitati realizat de BMW in Romania, a anuntat joi Automobile Bavaria Group.

Automobile Bavaria este dealer al marcii de automobile si motociclete BMW, Mini, Rolls Roys si importator al camioanelor MAN.

Vanzarile Mini au crescut cu aproape 50% anul trecut, la un volum total de 140 de autoturisme

"Daca ne uitam la vanzari, cele mai cautate autoturisme BMW au fost cele din gama X (X1, X3, X5 si X6), care au generat impreuna peste 65% din vanzarile noastre. Pentru Mini, cel mai cautat model pe piata din Romania este Mini One", a declarat directorul executiv adjunct in cadrul grupului si responsabil de vanzari, Gabriela Turcitu.

Automobile Bavaria deruleaza, de asemenea, operatiuni de comercializare de masini rulate. Vanzarile de autoturisme BMW rulate au crescut cu 10% in 2011.

"Estimarile pentru acest an indica o majorare similara a vanzarilor", se spune in comunicat.

Pentru 2012, BMW vizeaza o crestere a vanzarilor de 10%

"Pentru acest an ne-am propus o crestere a vanzarilor de 10%. Este o crestere prudent-optimista, avand in vedere conditiile economice actuale. Pentru BMW estimam vanzari de 1.550-1.560 de autoturisme, la Mini preconizam 150 de masini, iar la camioanele MAN vizam o majorare la 1.100 de autovehicule.

Ne-am pastrat in 2011 pozitia de lideri de piata in segmentul premium la autoturisme, la motociclete si la camioane si intetionam sa ramanem lideri de piata si in 2012", a declarat presedintele Automobile Bavaria Group, Michael Schmidt.

Pe segmentul de motociclete, piata a scazut cu 16%, in timp ce departamentul moto al Automobile Bavaria a inregistrat vanzari in crestere cu 10% la motocicletele noi. Compania a ramas si in 2011, potrivit propriilor estimari, liderul segmentului moto, cu o cota de piata de 15%. Ritmul de crestere a fost mult mai mare la motocicletele rulate, cu un plus de 50%.

Grupul Automobile Bavaria a fost fondat in 1994, la Brasov, de Michael Schmidt. Compania are reprezentante in noua mari orase din Romania si cinci in Germania, langa Munchen. Automobile Bavaria si dealerii sai comercializeaza automobile BMW si Mini noi si rulate, motociclete BMW noi si rulate.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#vanzari BMW, #vanzari Mini, #Automobile Bavaria, #dealer BMW Romania , #Rezultate financiare