Vanzarile BMW si MINI in Romania dupa primele sase luni

Marti, 10 Iulie 2012, ora 13:58
1574 citiri
Vanzarile BMW si MINI in Romania dupa primele sase luni

Constructorul german de automobile BMW a livrat in Romania, in primele sase luni ale anului, 960 de modele BMW si 75 MINI, in ambele cazuri inregistrandu-se cresteri procentuale de doua cifre, in comparatie cu perioada similara din 2011, releva datele BMW Group Romania.

Astfel, pe plan local, grupul german a inregistrat cea mai buna jumatate de an de dupa 2008, pana in iunie fiind livrate in total 960 de modele BMW (20,1% fata de intervalul similar din 2011) si 75 MINI (15,4%).

Potrivit statisticii oficiale, cea mai importanta crestere a fost obtinuta de modelul X3 care urca pe prima pozitie in topul celor mai vandute modele ale marcii in acest an (160 unitati, 77,8%).

Pe pozitia a doua s-au clasat BMW X1 (156 unitati) si BMW Seria 5 (154 unitati), iar in total, doi din trei clienti au optat pentru modele din gama BMW X, in timp ce peste 90% au ales un versiunile diesel.

Totodata, MINI hatchback si MINI Countryman sunt cele mai populare modele ale marcii britanice, in timp ce referitor la tipul de motorizare, optiunile au inclinat catre propulsorul de top benzina - Cooper S, 1,6 litri TwinScroll Turbo 184 CP.

La nivel mondial, BMW Group a inregistrat vanzari-record pentru primele sase luni ale anului, cu un total de 900.539 de automobile livrate, in crestere de 8,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut (833.391). De asemenea, compania a avut a doua cea mai buna performanta a vanzarilor din istorie, pentru o singura luna, cu 172.516 masini ale marcilor BMW, MINI si Rolls-Royce livrate in iunie.

Pe toate zone geografice, producatorul auto german a consemnat cresteri in primele sase luni ale anului in curs. In Europa, vanzarile au crescut cu 1,5%, la 92.686 automobile, iar modelul Seria 3 Touring detine doua treimi din inmatricularile gamei BMW Seria 3 pe piata interna din Germania.

In Asia, BMW Group a livrat 237.875 de masini in primele sase luni din 2012 si a inregistrat o crestere de 25,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2011, in timp ce in America a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor de 2% in luna iunie, cu un total de 35.116 automobile livrate.

Pe segmentul motocicletelor, in primele sase luni din acest an, BMW Motorrad a vandut 59.189 unitati, in usoara scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, Husqvarna Motorcycles a inregistrat o crestere a livrarilor pentru a sasea luna consecutiv, in prima jumatate a anului fiind livrate 5.235 motociclete (48,3%).

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#BMW vanzari Romania, #MINI vanzari Romania, #BMW MINI Romania , #Rezultate financiare