BMW: 15 ani in Romania

Marti, 07 Aprilie 2009, ora 12:00
2083 citiri
BMW: 15 ani in Romania

Automobile Bavaria s-a infiintat in 1994, la Brasov, avand statutul de importator al marcii BMW. In 1995, dupa un primul an de functionare, Automobile Bavaria a livrat 11 automobile BMW, dupa 10 ani vindea de aproape 100 ori mai mult.

Tot in 1994 se deschide si primul birou al companiei de la Bucuresti, in Piata Unirii. Anul urmator se deschide si primului showroom BMW din Romania in spatiul World Trade Center.

In timp, compania a adus in portofoliu toate brandurile detinute de concern, mentinandu-le pe cele pastrate de producatorul german: in 1998 devine importator Land Rover, MG si Rover, la care renunta in 2004.

In 2001 preia importul marcii MINI, care s-a dovedit a fi un succes pentru piata romaneasca.  Automobile Bavaria este unicul dealer MINI din Romania, avand caracter de exclusivitate. Totodata, compania este si importatorul motocicletelor BMW, carora le-a dedicat un showroom cu service in partea de nord a capitalei.

In 1997 se inaugureaza primul sediul propriu al Automobile Bavaria, in Otopeni, pe soseaua de Centura, amplasare care s-a dovedit a fi deschizatoare de drumuri in comertul auto. Dupa doi ani, dezvoltarea pietei a determinat extinderea sediului din Otopeni.

In 2006 a fost inaugurat sediul din Baneasa, Centrul BMW, a carui investitie s-a ridicat la 12 milioane de euro. Cladirea include showroom si service BMW, showroom si service MINI, depozit piese de schimb, birouri, spatiu pentru evenimente, spatii de asteptare pentru clienti, sali de conferinta, parcare pentru masinile de stoc, parcare pentru clienti.

Compania a pornit in 1994 cu 5 angajati. Dupa un an, numarul s-a triplat, crescand apoi constant pana la 252 in 2009. Intre timp, brandul MAN s-a separat de Automobile Bavaria, atat logistic cat si ca personal.

Activitatea de vanzare si post-vanzare pentru marcile BMW Group s-a extins in toata tara, Automobile Bavaria deschizand dealeri proprii in 10 orase.

Noul BMW Seria 7 pentru Ilie Nastase

Masina condusa de Ilie Nastase este un BMW 750 i echipat cu un motor V8 bi-turbo care dezvolta 407 CP si poate atinge o viteza de 250 km/h.
Ca si Gheorghe Hagi, care conduce acum tot un BMW Seria 7, Ilie Nastase inlocuieste modelul BMW X5 pe care il conducea pana acum.

BMW Seria 7 este supranumita "nava amiral a BMW", iar a 5-a generatie a modelului a avut lansarea oficiala la finalul anului trecut. Masina are culoarea negru metalizat si tapiterie din piele. Dotarile includ  volan incalzit, functie TV, sistem de navigatie Professional si sistem audio Professional, scaune cu functii multiple, Head Up display, Directie Activa integrata si faruri adaptive, camera la mersul cu spatele si camere laterale. Pretul de baza al masinii este 77.200 euro + TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#automobile, #bmw, #hagi, #romania , #stiri BMW