BMW - Mercedes: Concurenti directi pe piata, parteneri egali in afaceri

Vineri, 08 Mai 2009, ora 14:29
3784 citiri
BMW - Mercedes: Concurenti directi pe piata, parteneri egali in afaceri

Daimler doreste extinderea planurilor de cooperare "ca parteneri egali" cu BMW de la acordul actual de achizitie comuna a componentelor auto, a declarat, intr-un interviu, directorul general executiv al Daimler, Dieter Zetsche.

"In general, vad doar cateva zone unde cooperarea este in principiu exclusa. E clar ca suntem doua companii independente, al caror succes pe piata depinde de puterea marcilor noastre, deci integritatea brandurilor este imperativa. Acest lucru trebuie constientizat in orice moment, dar nu este o chestiune care sa impierdice cooperarea extinsa", a afirmat Zetsche, citat de Mediafax.

Oficialul a aratat ca Daimler trebuie sa se asigure ca identitatea si caracteristicile unice ale brandului de lux Mercedes sunt mentinute, insa nu a precizat care domenii ar fi excluse intr-un eventual acord de cooperare intre cei doi giganti germani ai industriei auto, care concureaza direct pe piata automobilelor premium.

Spre deosebire de rivalii de la Audi (Germania) si Volvo (Suedia), BMW si Mercedes au in comun specializarea in automobile cu tractiune pe spate, iar, in acelasi timp, performantele si designul celor doua marci se adreseaza catre categorii diferite de clientela.

"Chestiunile pe care le discutam cu BMW trebuie examinate atent de la inceput, pentru a evita greseli pe parcursul parteneriatului. De aceea, orice rezultate trebuie sa fie extrem de riguroase", a spus Zetsche.

BMW si Daimler colaboreaza in prezent pentru dezvoltarea tehnologiei hibrid, dupa succesul neasteptat obtinut de grupul japonez Toyota cu modelul Prius.

Totodata, cei doi giganti germani cumpara in comun circa 100 de componente care nu compromit identitatea celor doua marci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#bmw, #daimler, #interviu, #mercedes , #stiri BMW