BMW suspenda partial productia la trei fabrici

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 15:39
1361 citiri
BMW suspenda partial productia la trei fabrici

Constructorul german de autovehicule BMW a anuntat, marti, suspendarea partiala a productiei de autovehicule la trei uzine din Germania pana joi, dupa ce haosul din traficul aerian, provocat de norul de cenusa rezultat in urma eruptiei vulcanice din Islanda, a afectat aprovizionarea cu piese, informeaza Mediafax.

Masura are un impact negativ de 7.000 de autovehicule asupra productiei.

Intreruperea activitatii va afecta din aceasta seara uzina BMW din Dingolfing, urmand sa fie extinsa de miercuri la fabricile din Munchen si Ratisbonne, a declarat un purtator de cuvant al grupului german pentru AFP.

Cele trei fabrici sunt localizate in sudul Germaniei si reprezinta cele mai importante facilitati de productie ale BMW.

In 2009, acestea au livrat 651.000 de masini.

"Scopul nostru este sa revenim la normal vineri. Productia din afara Germaniei nu este afectata si nici livrarile catre clienti", a spus reprezentantul grupului.

Purtatorul de cuvant nu a putut oferi o cifra a costurilor acestei masuri.

Decizia BMW este motivata de imposibilitatea subcontractorilor sai de a asigura livrarea unor piese si componente electronice, din cauza paralizarii traficului aerian in Europa.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bmw, #cenusa, #productie, #suspendare , #stiri BMW