BMW va folosi tehnologie NASA pentru masinile sale

Marti, 10 Martie 2009, ora 11:20
1451 citiri
BMW va folosi tehnologie NASA pentru masinile sale

BMW intentioneaza sa foloseasca tehnologie NASA pentru a spori eficienta carburantilor folositi pentru masinile sale de lux si a celor cu emisii reduse de gaze cu efect de sera, au spus reprezentantii producatorului auto.

Inginerii BMW din laboratorul companiei din Palo Alto, California, incearca sa adapteze pentru masini sistemele termoelectrice folosite de NASA pentru sondele spatiale trimise in partile indepartate din sistemul nostru solar, relateaza Reuters.

NASA foloseste generatoare termoelectrice cu radioisotopi pentru a transforma caldura emisa de plutoniu in electricitate.

Un motor ce produce 200 de kilowati creeaza, in general, o productie suplimentara de 400 kw de energie termala. Recilarea acestei energii termale va putea fi facuta in masini prin inlocuirea plutoniului cu un material non-radioactiv, ce ar conduce electricitatea si ar putea rezista la caldura.

BMW s-a oprit la un element semiconductor numit Bismuth Telluride drept legatura intre motor si teava de evacuare. Pentru a stoca energia suplimentara, producatorul crede ca vor folosi baterii, energia fiind constanta si predictibila.

Avand in vedere ca generatoarele termoelectrice sunt inca prea scumpe, BMW lucreaza la reducerea costurilor la cel mult 500 de euro, pentru a o putea comercializa cu succes.

Potrivit reprezentantilor companiei, masini bazate pe aceasta tehnologie vor fi disponibile pe piata in cinci ani.

Potrivit cercetatorilor, peste 60 de procente din energia produsa in Statele Unite se iroseste. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#bmw, #emisii, #lux, #masini , #stiri BMW