CA al Altur va alege un presedinte interimar; Cristi Bunu a fost arestat

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 14:30
1722 citiri
CA al Altur va alege un presedinte interimar; Cristi Bunu a fost arestat

Administratorii producatorului de piese si accesorii pentru motoare si autovehicule Altur Slatina (ALT) vor alege miercuri un presedinte CA interimar, intrucat Antonel Cristi Bunu a fost arestat, duminica, impreuna cu omul de afaceri Catalin Chelu si inca doua persoane pentru dare de mita, informeaza Mediafax.

Preseditele interimar va conduce Consiliul de Administratie pe "perioada absentei actualului presedinte", potrivit unui comunicat transmis, luni, de Altur Bursei de Valori Bucuresti.

Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu si Stefan Badea au fost arestati peventiv pentru 29 de zile, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis, duminica dimineata, cererea procurorilor DNA in acest sens.

Chelu este acuzat de dare de mita si cumpararea influentei in timp ce Constantinescu, Bunu si Badea sunt cercetati pentru complicitate la infractiunea de dare de mita secretarului de stat in MAI Dan Valentin Fatuloiu.

Directia Nationala Anticoruptie a organizat, vineri, un flagrant delict in cazul lui Chelu, dupa ce acesta ar fi incercat sa ii ofere lui Fatuloiu mita 50.000 de euro, pentru a rezolva favorabil dosare aflate in lucru la unitati de parchet, intre care si DIICOT.

Potrivit lui Fatuloiu, cele patru persoane au vrut sa ii ofere mita si doua case si doua masini, pe langa cei 50.000 de euro.

Masinile au fost descoperite de procurorii DNA chiar in parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despre doua BMW-uri albe, la fata locului fiind gasite si actele caselor si banii, valoarea totala a mitei fiind de un milion de euro.

Catalin Chelu este cercetat in 48 de dosare, aflate in lucru la unitati de politie si de parchet, printre care trei sunt instrumentate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sub aspectul comiterii de infractiuni la legea pietei de capital, evaziune fiscala si spalare de bani, nefiind inceputa urmarirea penala impotriva omului de afaceri.

Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, apropiati ai lui Chelu si asociati in firme alaturi de acesta, au fost prinsi alaturi de acesta in urma flagrantului delict din fata sediului MAI.

Cei doi ar fi venit, vineri, impreuna cu Chelu pentru a-i oferi mita lui Fatuloiu.

Catalin Chelu detine indirect, prin Mecanica Rotes (METY) si Celule Electrice (CLEL), 43% din capitalul Altur, iar Eastern Eagle Fund controleaza 9,61%.

Altur are un capital social de 82,4 milioane lei, divizat in 824,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

In prima parte a sedintei bursiere de luni a fost realizata doar o tranzactie cu actiunile Altur in valoare de 1.000 de lei, la pretul de 0,0411 lei, in scadere cu 0,24%. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 33,8 milioane lei.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#altur, #arest, #ca, #chelu, #mita , #stiri BMW