Ce au pierdut cei mai mari castigatori la loterie

Sambata, 27 Iunie 2009, ora 23:33
2587 citiri
Ce au pierdut cei mai mari castigatori la loterie

Aproape o treime dintre cei care au castigat milioane la loterie au intrat in faliment la doar cativa ani dupa eveniment, potrivit unui studiu din Statele Unite.

Iata un top al celor mai ghinionisti castigatori la lotto, realizat de Times Online:

10. Vivian Nicholson
- Dupa marele castig de 152.300 de lire sterline in 1961 (aproximativ 3 milioane de lire sterline la valoarea de azi), Nicholson a declarat peste tot ca va cheltui tot.

De atunci, ea a ramas vaduva, a avut, in total, cinci soti, a suferit un atac cerebral, a fost tratata pentru alcoolism, a fost deportata din Malta, a devenit martor al lui Jehova, a incercat sa se sinucida si a petrecum mai mult timp intr-un spital de boli mentale. In prezent, traieste dintr-o pensie de 87 de lire pe saptamana.

9. Willie Hurt
- Originar din Michigan, Hurt a castigat 3,1 milioane de dolari in 1989, insa, doi ani mai tarziu,k nu mai avea un sfant, cheltuindu-i pe toti pe un divor si cocaina. De asemenea, a fost acuzat de omucidere.

8. Evelyn Adams - A castigat de doua ori la loterie, in 1985 si 1986, o suma totala de 5,4 milioane de dolari. Sansele ca acest lucru sa se intample este de una la 17 trilioane. Insa n-a mai avut noroc la jocurile de noroc, pierzandu-si toata averea prin cazinouri. Acum locuieste intr-o rulota.

7. Shefik Tallmadge - A cheltuit ultimii sai 5 dolari pentru a cumpara un bilet de loterie si a castigat 6,7 milioane de dolari. Dupa ce a calatorit in Asia si Africa timp de 18 ani, a cumparat masini si case scumpe, a investit in niste afaceri care au dat faliment si a declarat falimentul in 2006.

6. Michael Carroll - Fost gunoier, a castigat 9,7 milioane de lire sterline, la doar 19 ani, in 2002. Imediat, a cumparat patru case in Marea Britanie, o vila de vacanta in Spania, doua masini BMW si doua masini Mercedes si actiuni la clubul de fotbal Glasgow Rangers. Dupa ce a comis cateva crime marunte si a fost prins cu droguri, a fost inchis timp de noua luni. Potrivit presei, in prezent, a ramas fara niciun ban.

5. Rhoda Toth - A castigat 13 milioane de dolari, la loteria din Florida, in 1990. Ea si sotul sau i-au cheltuit rapid si, in 2006, au fost acuzati de evaziune fiscala. Cand au fost arestati, locuiau intr-o casa a carei electricitate provenea de la motorul unei masini, prin intermediul unui fir legat de sistemul electric al casei. Asteptand procesul, sotul a murit, iar Rhoda a incercat sa scape de inchisoare spunand ca are scleroza multipla.

In urma investigatiilor s-a dovedit ca mintea si a fost condamnata la doi ani si o amenda de 1,1 milioane de dolari, pe care ii datora Fiscului.

4. William Post - A castigat 16,2 milioane de dolari in 1988. Cand o fost iubita l-a dat in judecata, pentru a-i lua o parte din castig, familia s-a intors impotriva lui. Fratele sau a fost arestat pentru ca angajaze un criminal profesionist sa-l omoare, iar ceilalti frati l-au obligat sa investeasca intr-un restaurant si o afacere cu masini, care au dat faliment.

Post a fost inchis pentru ca a tras in directia unui angajat al Fiscului, care venise sa revendice datoriile de 1 milion de dolari pe care le avea. Dupa ce a trait cativa ani din 450 de dolari pe luna si bonuri de masa, a murit, in 2006, la 66 de ani, in urma unui blocaj respirator.

3. Janite Lee -
In 1993, Lee a castigat 18 milioane de dolari si a donat o mare parte. In 2001 si-a declarat falimentul, avand doar 700 de dolari in cele doua conturi bancare pe care le detinea. Una dintre salile de la Universitatea Washington este numita dupa ea si a luat cina cu presedintele american Bill Clinton. Lee a crescut singura doi copii si, inainte de castig, lucra intr-un magazin de peruci, job la care a renuntat pentru a se dedica operelor caritabile.

2. Billie Bob Harrell - A castigat 31 de milioane de dolari in 1997, dar la putin timp, a trebuit sa faca fata cererilor fostei sotii si a strainilor. A donat Bisericii, unor organizatii caritabile, familiei si unei iubite cu mult mai tanara decat el. Insa presiunea s-a dovedit prea mult pentru Harrell si, la doi ani, corpul sau neinsufletit a fost gasit in propria casa, iar autopsia a confirmat ca s-a sinucis. Parintii sai si nepotii au ramas cu datorii pe cap, dupa ce averea sa a disparut intr-un mod misterios.

1. Jake Whittacker - A castigat 315 milioane de dolari si a inceput cu dreptul, donand bani mai multor organizatii caritabile. Insa norocul s-a schimbat repede. A fost arestat pentru ca a condus sub influenta alcoolului, a cheltuit peste 100.000 de dolari intr-un club de striptease, i s-au furat 545.000 de dolari din masina, iar apoi alti 200.000 de dolari.

A fost dat in judecata de mai multe ori, inclusiv din cauza unor datorii in cazinourile din Atlantic City. Nepoata sa a murit in urma unei supradoze de droguri, pe care si le cumpara din cei 2.100 de dolari pe care Whittacker ii dadea in fiecare saptamana.

#loterie, #castigatori , #stiri BMW