Cele mai uluitoare creatii facute din ciocolata

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 10:36
3966 citiri
Cele mai uluitoare creatii facute din ciocolata

Te-ai intrebat vreodata cum ar arata viata daca ai trai in lumea imaginara, creata de Willy Wonka, unde totul era facut integral din ciocolata? Iubitorii irezistibilului dulce trebuie sa afle ca pasiunea lor pentru ciocolata este impartasita si de designeri, giganti corporate sau vedete, care au acceptat provocarea si au creat obiecte integral din ciocolata.

Printre cele mai incredibile obiecte realizate din ciocolata se numara camere intregi, articole vestimentare si chiar ...o masina in marime naturala. Toate pot fi savurate, dar cei mai multi dintre cei care le-au admirat, au ramas pur si simplu impresionati de operele dulci si s-au abtinut.

Rochia apetisanta

Brutaria germana Lambertz a creat o rochie din ciocolata, pentru care a conceput inclusiv accesoriile decorative, din acelasi material. In 2010, rochia a fost inaugurata de o frumoasa blonda, in cadrul evenimentului anual Monday Night Party, din Cologne.

Creatia a fost doar una dintre sutele de piese vestimentare concepute special pentru celebrarea savurosului dulce, scrie Cnbc.

O camera complet decorata

Creata integral din ciocolata, de la podea pana la tavan, aceasta incaperea de aproximativ 55 de metri patrati i-a facut pe foarte multi cumparatori sa inghita in sec, cand au intrat in centrul comercial din Lithuania, unde era amplasata.

Sapte maestri cofetari si artisti au lucrat si au modelat zeci de kilograme de ciocolata pentru a crea peretii si obiectele decorative, in asa fel incat camera sa fie gata pentru prezentarea programata de Sfantul Valentin. Scaunele, masa, pana chiar si lumanarile din sfestnic au fost modelate din ciocolata.

Masina BMW, in marime naturala

Acest model de BMW, pe langa faptul ca arata foarte bine a fost  si incredibil de gustos. A fost una dintre sutele de atractii dulci, pregatite special pentru World Chocolate Wonderland, din Beijing. Masina a „inghitit” peste  80 de tone de ciocolata, in conditiile in care podiumul de prezentare pe care a fost amplasata includea si o replica a Marelui Zid Chinezesc si a celor 650 de soldati din teracota ai imparatului chinez, construite, desigur, tot din ciocolata.

Cutia postala, un simbol pentru clasica scrisoare de dragoste

Cutia postala supradimensionata a fost modelata din ciocolata Godiva si impodobita cu zeci de trufe si praline. Inimioare albe sau negre, stelute din martipan si praline cu creme irezistibile au decorat casuta postala creata pentru celebrarea Sfantului Valentin. Expusa intr-un butic, de pe Fifth Avenue, din New York, a facut deliciul cumparatorilor si trecatorilor.

Pantofii din ciocolata cu lapte

Ce cadou ar putea fi mai bun pentru o femeie indragostita de pantofi si ciocolata? Poate doar trei perechi de pantofi cu toc, realizati din ciocolata si decorati cu petale de trandafir si flori. Maestrul Phil Neal, proprietarul luxoasei ciocolaterii Theorboma Cacao, din West London, a dorit sa combine doua dintre cele mai mari placeri ale doamnelor: ciocolata si pantofii.

Fiecare pereche de incaltaminte este livrata intr-o cutie roz si se numara printre cele mai comandate daruri pentru mirese.

Tabla de sah. Poti manca piesele!

Acest set de sah a fost realizat din ciocolata alba si din ciocolata neagra. Daca ai „capturat” un pion, il poti manca, la propriu. Firma Kegg’s Candies, cu sediul din Houston, realizeaza in continuare aceste inedite piese de sah, pe care le vand cu 39,95 de dolari. Succesul de care se bucura setul nu face decat sa confirme atractia cumparatorilor pentru obiectele din ciocolata.

Canapeaua pe care sa te topesti

In cadrul campaniei „Irresistible Reads”, brandul Mars’Galaxy a creat o canapea , in egala masura confortabila si aromata, din ciocolata. Pentru campanie au cooptat-o pe actrita si vedeta de televiziune Emilia Fox, pe care au rugat-o sa pozeze in timp ce sta pe canapeaua respectiva si citeste o carte.

Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
Cât costă iepurașul de ciocolată pentru Paște în România față de Marea Britanie: ”Românul e cel mai hapsân comerciant”
De trei ani, prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor. Salariile și pensiile, mai puțin. La nivelul UE, țara noastră e pe primul loc la inflație. Inclusiv comparativ cu...
#ciocolata , #stiri BMW