Dubla traversare a Romaniei cu un singur plin. Ce masina trece acest test

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 17:21
2939 citiri
Dubla traversare a Romaniei cu un singur plin. Ce masina trece acest test
Foto: catalogauto.net

Noul BMW Seria 5 a fost supus unui test, sambata si duminica, in care a traversat Romania pe ruta Bucuresti - Constanta - Bucuresti - Arad - Bucuresti cu un singur plin de carburant.

Testul a demonstrat ca o calatorie cu noul BMW Seria 5 poate fi mai ieftina ca una cu trenul pe acelasi taseu. Un bilet doar dus pe drumul Constanta - Arad cu un tren InterRegio este de 275 lei pentru Clasa a 2-a si 357 lei pentru Clasa 1, in timp ce plinul rezervorului de 70 de litri a costat aproximativ 450 lei pentru un traseu dus-intors.

"Cea mai eficienta limuzina cu tractiune integrala din segmentul superior a realizat o performanta fara precedent - dubla traversare a Romaniei, 1550 km, cu un singur plin de carburant", se arata in comunicatul dealerului auto.

Pe 13 octombrie, ora 11:15, modelul BMW Seria 5 520d xDrive intra pe poarta dealerului BMW MHS Motors Bucuresti dupa aproximativ 28 de ore de la startul dintr-o benzinarie Rompetrol Dupa 1550 km de drum neintrerupt, sigiliul rezervorului era intact, iar computerul de bord indica o autonomie de inca 166 km.

Rezultatul era un consum impresionant, de numai 4,0 l/100 km, ceea ce este echivalentul unor emisii de numai 105 g CO2 per km. Totodata computerul de bord arata ca autonomia castigata prin modul ECO PRO era tot de exact 166 km. Toate aceste performante au fost realizate cu o viteza medie de 70 km/h.

Noul BMW Seria 5 incheia astfel dubla traversare a Romaniei pe ruta Bucuresti - Constanta - Bucuresti - Arad - Bucuresti, totul cu un singur plin de carburant. A fost vorba de un traseu dificil, in conditii reale de drum, care includea aproximativ 700 km de autostrada si peste 800 de km de drumuri nationale, in marea lor parte cu o singura banda, drumuri de centura si traversarea a catorva orase din tara.

La aceasta se adauga diferente importante de nivel si traversarea Carpatilor Meridionali prin Valea Oltului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#traversat romania plin, #noul BMW Seria 5, #test BMW Seria 5 , #stiri BMW