Elvetienii nu pot cumpara masini BMW in afara tarii

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 23:51
1661 citiri
Elvetienii nu pot cumpara masini BMW in afara tarii

BMW refuza vanzarea automobilelor sale catre cetatenii elvetieni care vor sa le achizitioneze in afara confederatiei, pentru a mentine preturile ridicate in Elvetia, iar autoritatile de la Berna au anuntat ca vor analiza cazul, potrivit Mediafax. 

"Vom examina acest caz, nu stim inca sub ce forma", a declarat Patrik Ducrey, director al Comisiei elvetiene pentru concurenta (Comco). Postul public de televiziune SF1 a dezvaluit marti ca BMW interzice concesionarilor europeni sa vanda masini clientilor elvetieni, pentru a mentine preturile ridicate in Elvetia.

Un purtator de cuvant al BMW in Germania a confirmat ca dealerii europeni nu vand masini BMW clientilor care traiesc in Elvetia.

"Putem lua o astfel de decizie, alte companii nu au facut acest lucru, dar noi da", a precizat purtatorul de cuvant, adaugand ca grupul nu a primit o cerere oficiala de informatii din partea autoritatilor elvetiene.

"Exista o retea de dealeri in Elvetia pe care vrem sa o protejam", a explicat el, subliniind riscul ca clientii care cumpara masini BMW in alte tari sa se adreseze reprezentantelor din Elvetia pentru intretinerea acestora.

Purtatorul de cuvant a aratat ca exista o diferenta de preturi intre Elvetia si UE, din cauza cursului de schimb valutar, iar termenii de vanzare nu sunt aceiasi, in special in cazul garantiilor. Comco estimeaza ca aceste restrictii sunt ilegale.

"Daca un produs este vandut in Uniunea Europeana, clientii elvetieni trebuie sa aiba libertatea sa il cumpere", a subliniat Ducrey.

El considera ca practica BMW este neautorizata, fiind o tentativa ilegala care trebuie sanctionata printr-o amenda care poate ajunge pana la 10% din cifra de afaceri din ultimele trei trimestre. 

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#elvetia, #masini, #bmw , #stiri BMW