Grupul BMW pierde 55 milioane euro in T1

Joi, 07 Mai 2009, ora 11:21
1276 citiri
Grupul BMW pierde 55 milioane euro in T1

Lovit de criza financiara globala, BMW, MINI si Rolls Royce au raportat pierderi inainte de taxe si impozite, de 55 milioane euro in primul trimestru. Aceaste rezultate vin in contrast cu profitul operational de 827 milioane euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Privitor la acesta situatia, constructorul bavarez admite ca nu poate face estimari privind rezultatele financiare viitoare, economia mondiala fiind foarte volatila. Oricum ar fi, Norbert Reithofer, CEO BMW, a declarat ca nu se asteapta ca piata auto sa-si revina mai devreme de 2010.

Numarul total de automobile BMW, MINI si Rolls Royce s-a diminuat cu 21,2%, la 277.264 de unitati, fata de primul trimestru al anului precedent, cand BMW Group a comercializat 351.787 de unitati.

Surprinzator, MINI a fost cel mai lovit, fashion brandul afisand un declin de 24,9%, cu 43.592 de unitati vandute, comparativ cu cele 58.054 de unitati inregistrate in primul trimestru din anul trecut.

Vanzarile BMW au scazut cu 20,5%, cu 233.498 de unitati, fata de 293.550 unitati vandute anul trecut, in perioada similara. Luxosul Rolls Royce a inregistrat un declinul de numai 4,9%, diferenta dintre autoturismele Rolls vandute anul trecut si cele din acest an fiind de numai 9 unitati.

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#automobile, #bmw, #financiara, #trimestru , #stiri BMW