Importatorul Volvo anunta pentru 2007 o cifra de afaceri mai mare cu 8%

Luni, 17 Septembrie 2007, ora 10:52
1213 citiri

EIT Forum Auto, importatorul masinilor suedeze Volvo in Romania, anunta pentru 2007 o crestere a cifrei de afaceri de 8 la suta, pana la circa 27 milioane de euro, in urma dezvoltarii pietei auto si a evolutiei modelului C30, a declarat pentru NewsIn directorul de marketing al companiei, Bogdan Huidan.

Pentru anul 2006, EIT Forum Auto a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 25 milioane euro. Anul trecut, pe piata romaneasca s-au vandut 466 de masini Volvo, cu peste 10% mai putin decat in 2005. Pentru anul acesta, EIT Forum Auto si-a propus initial sa vanda 600 de unitati, insa acum compania a ridicat previziunile pana la 750 de masini livrate.

Volvo a vandut in primele opt luni ale anului 528 de unitati, din care 161 au fost masini XC90, urmat de S40 cu 113. Pe locul trei la capitolul vanzari se afla modelul C30, lansat in primavara acestui an pe piata romaneasca, cu 97 de unitati.

In a doua jumatate a anului 2008, Volvo va avea trei noi dealeri. "Avem in vedere extinderea in partea Moldovei si in sudul tarii. Cu siguranta vom putea vorbi de alti trei noi dealeri Volvo pana la sfarsitul lui 2008", a declarat Huidan, care a precizat ca in fiecare punct de lucru nou deschis se vor investi intre 500.000 si un milion de euro.

On ceea ce priveste evolutia pietei de masini premium - piata pe care Volvo concureaza cu marci precum BMW, Mercedes, Audi si Lexus - Huidan a spus ca pentru 2007 cresterea segmentului premium ar putea atinge 20%, si a explicat ca tendinta va fi tot de crestere si anul viitor, in jurul a 10%.

"Sunt convins ca va creste datorita cresterii puterii de cumparare si datorita dezvoltarii nevoilor si asteptarilor cumparatorului roman. Astfel, multi se vor indrepta spre segmentul premium", a mai spus reprezentantul EIT Forum Auto.

Volvo va lansa pe data de 4 octombrie, in cadrul Salonului International Auto de la Bucuresti (SIAB) modelul XC70, un break de mari dimensiuni, plasat in segmentul crossover, care are ca direct competitor masina Audi A6 Allroad.

Pentru XC70, EIT Forum Auto a primit zece comenzi inainte de lansarea oficiala la noi in tara, iar pana la sfarsitul anului estimeaza ca va livra un total de 20 de masini, desi comenzile ar putea depasi 30 de unitati.

La nivel mondial Volvo estimeaza ca modelul XC70 va fi comercializat in 40.000 de exemplare in primul an intreg de vanzari.

Volvo XC70 este disponibil pentru Romania in trei variante de echipare - Kinetic, Momentum si Summum - care pot fi propulsate de doua motorizari, una pe benzina cu o capacitate cilindrica de 3.200 centimetri cubi care dezvolta 238 cai putere, si una pe motorina cu o capacitate cilindrica de 2.400 centimetri cubi care dezvolta 185 de cai putere.

Preturile modelului XC70 pentru Romania sunt cuprinse intre 41.531 euro cu TVA si 50.494 euro cu TVA. Cea mai ieftina varianta pe benzina costa 43.911 euro cu TVA, iar cea mai ieftina echipare diesel ajunge la 41.531 euro cu TVA. Cel mai scump XC70 costa 50.594 euro cu TVA si este echipat cu motorul pe benzina, in timp ce versiunea diesel de top costa 50.316 euro cu TVA. Noul model al Volvo este fabricat in uzina de la Ghent, Belgia.

Producatorul de automobile Volvo a fost cumparat de Ford in 1998 si plasat in divizia Premier Automotive Group, din care mai fac parte marcile Aston Martin, Jaguar si Land Rover.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...