Industria auto pe orizontala, nemultumita de unii producatori

Luni, 16 Iulie 2007, ora 09:50
1405 citiri

BMW este considerat cel mai pretentios client al furnizorilor de subansamble. Producatorul care solicita cea mai ridicata calitate a pieselor, cea mai dezvoltata tehnologie, care este cel mai competent si cel care stie sa construiasca o relatie placuta cu furnizorii sai de subansamble si componente pentru automobile. Acestea au fost principalele obiective ale unui studiu realizat in cursul congresului Automotive News Europe de la Praga.

Cea mai cunoscuta si influenta publicatie specializata din industria auto mondiala, "Automotive News", prin intermediul editiei europene, a organizat la Praga un congres in care au fost discutate, alaturi de invitati de seama ai marilor producatori de automobile din Europa, subiectele fierbinti ale acestui segment economic.

Printre teme s-a numarat studiul realizat la comanda publicatiei in randul furnizorilor de echipamente si subansamble, o veritabila casta a industriei auto. Daca amintim doar de celebrul concern Bosch, care livreaza o serie de componente electronice pentru sistemele de injectie, ABS sau ESP, sau de Borg Warner, producator de unitati de control al motorului, ori la fel de bine de marile firme ce furnizeaza anvelopele, avem o idee despre importanta si forta acestor companii responsabile de fabricarea suspensiilor, elementelor de caroserie, incuietorilor de usi, vopselurilor, circuitelor electrice, sistemelor de iluminat si, poate cel mai important in secolul 21, a computerelor ce gestioneaza activitatea motoarelor.


Avand in vedere ca majoritatea acestor companii au relatii contractuale cu toti producatorii de autoturisme, ideea de a face un sondaj vizavi de relatiile pe care le au cele doua parti s-a dovedit eficienta, prin prisma reactiilor declansate.

Continuarea in <a href=http://www.sfin.ro/articol_9749/industria_auto_pe_orizontala__nemultumita_de_unii_producatori.html>SaptamanaFinanciara</a>

<b>Bloombiz</b>