Industria europeana de autovehicule incepe sa-si revina

Miercuri, 10 Mai 2006, ora 13:26
929 citiri

BMW inregistreaza cresteri ale vanzarilor, Audi isi continua expansiunea in China, iar KIA isi deschide primul spatiu de productie in Europa. Die Welt anunta intrarea modelelor Dacia Logan Diesel si Dacia Logan Kombi pe piata germana.

Concernul BMW a inregistrat cresteri ale profitului in luna aprilie doar prin intermediul marcii de baza. Celelalte marci fabricate de companie: MINI, Rolls-Royce si motocicletele BMW au inregistrat scaderi ale vanzarilor. In schimb, autoturismele BMW au inregistrat luna trecuta o crestere a vanzarilor cu sapte procente, ajungand la aproape 100.000 de unitati.

In schimb, masinile marca Mini au inregistrat o scadere a vanzarilor cu 16%, iar in aceeasi perioada BMW a vandut cu 8,5% mai putine motociclete decat in aceeasi perioada a anului trecut. La randul sau, concernul Audi inregistreaza cresteri importante ale vanzarilor in China. Potrivit conducerii concernului din Ingolstadt, in primele patru luni ale anului, Audi si-a dublat cifra vanzarilor.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat in aprilie, cand vanzarile au fost mai mari cu 70%. La nivel mondial, Audi a vandut in aprilie 77.600 de autoturisme, cu 4,5% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Si daca tot vorbim despre evolutiile de pe piata auto, mai aflati ca cel de-al doilea concern sud-coreean din acest domeniu, Kia a inaugurat in Slovacia prima sa uzina din Europa. Productia de serie va fi insa demarata la sfarsitul acestui an. Noul spatiu de productie se afla la 200 de kilometri nord de Bratislava, unde vor fi angajate pana in 2009, aproximativ 3.000 de persoane.

Potrivit oficialilor companiei din Seul, in fabrica europeana a concernului vor fi produse anual aproximativ 300.000 de autoturisme. Cotidianul Die Welt scrie din nou despre Dacia Logan. Jurnalistii germani anunta accesul pe piata al modelelor Diesel si Kombi, cu motorizare Renault Clio.

Si de aceasta data se pune accent pe pretul extrem de mic al autoturismului produs la fabrica din Pitesti. Dacia Logan Kombi este asteptata pe piata germana la inceputul anului 2007.

Bloombiz

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei