Jucatorii din auto: Campaniile publicitare sunt mai eficiente in criza

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 09:26
1834 citiri
Jucatorii din auto: Campaniile publicitare sunt mai eficiente in criza

In conditiile in care numarul companiilor auto care promoveaza anumite modele a scazut semnificativ in comparatie cu perioada similara a anului trecut, eficienta campaniilor publicitare a crescut, potrivit jucatorilor din piata auto.

In 2007 si in special in 2008 numarul companiilor auto care apelau la campanii de promovare a crescut semnificativ in comparatie cu anii anteriori, proportional cu nivelul pietei auto. Odata cu scaderea pietei si implicit a bugetelor de promovare, si numarul marcilor care apeleaza la astfel de metode de promovare s-a redus semnificativ, potrivit jucatorilor din piata auto.

Cu toate acesta, partea "buna" a crizei, in opinia jucatorilor, este ca un numar mai mic de produse promovate, creste eficienta reclamelor, al caror cost deja este mai mic. Didier Gerard, directorul general al Citroen Romania, spune ca planurile de expansiune ale retelei de dealeri au fost incetinite de criza financiara, dar bugetul de promovare nu a fost micsorat. "Bugetul de marketing nu a fost micsorat in acest an, ci a crescut. In primele doua luni ale anului 50% din bugetul de promovare a fost repartizat reclamelor TV.

In plus, anul acesta vom extinde campania de promovare pe internet, radio, ziare si outdoor, spunea Gerard la inceputul acestui an. Aceeasi afirmatie a sustinut-o si luna trecuta, cand Citroen organiza un eveniment la nivel national cu un tur al marilor orase, in care compania prezenta gama de modele.

In toamna acestui an si BMW a declansat o noua campanie publicitara care nu are ca tema principala un anumit model, ci "bucuria" de a avea un BMW. "Implementarea campaniei actuale este o decizie a consiliului de administratie al BMW si are loc pe plan mondial. Toate tarile vor folosi conceptul si vor implementa campania anul acesta.

Aceasta schimbare de strategie vine sa optimizeze platforma de comunicare in contextul extinderii constante a gamei de modele. In acelasi timp intareste atributele marcii", a spus Nina Bratfalean, directorul de marketing al BMW Group Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#campanii, # reclame, # BMW, # publicitate , #stiri BMW