Noul BMW Seria 3 Touring: Mai mult spatiu, acelasi rafinament

Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00
2849 citiri
Noul BMW Seria 3 Touring: Mai mult spatiu, acelasi rafinament

BMW va lansa Seria 3 Touring in Romania, in toamna, la scurt timp dupa lansarea berlinei Seria 3. Noul model break te va ajuta sa te bucuri de caracterul sportiv al modelelor BMW, adaugand in plus si o latura practica.

Noua versiune aduce mai mult spatiu pentru pasageri si bagaje, facand din noul BMW Seria 3 un automobil mai versatil.

In ciuda aspectului practic, Seria 3 Touring vine cu acelasi design dinamic ce a debutat pe versiunea berlina a Seriei 3.

BMW Seria 3 Touring este cu 97 milimetri mai lung decat versiunea normala. Ampatamentul a crescut si el cu 50 mm. Aceste cifre se traduc prin mai mult spatiu pentru pasageri si bagaje. Portbagajul are acum un volum de 495 litri (cu 35 litri mai mult decat portbagajul sedan-ului).

Doar trei propulsoare, pentru inceput, in Romania

Momentan, vor fi disponibile doar motorizarile 328i, 330d si 32dd, pentru ca, "acestea sunt motorizarile anuntate initial, cele pe care ne concentram comunicarea pre-lansare", a declarat reprezentantul BMW Romania, Alexandru Seremet.

Doritorii altor motorizari din partea marcii germane mai au de asteptat ceva timp sustine reprezentantul marcii bavareze. Asa cum si-a obisnuit clientul, BMW Seria 3 a avut mereu un portofoliu foarte variat de motorizari. Deocamdata, cu luni bune inainte de lansare, e prematur sa vorbim de gama completa de motorizari.

Spatiul poate fi marit prin rabatarea banchetei spate, care vine cu un spatar fractionabil 40:20:40. Pentru un acces mai practic in portbagaj, luneta se poate deschide separat, iar hayonul este actionat electric.

Buza de incarcare a portbagajului este plata, iar distanta fata de sol este de 62 cm pentru a incarca usor obiectele mai grele. Compartimentul bagajelor poate fi separat de cel al pasagerilor printr-o plasa, iar sub podeaua portbagajului mai avem un spatiu utill pentru depozitarea diverselor obiecte.

Hayonul electric va putea fi operat si fara maini. Optiunea Smart Opener permite deschiderea hayonului cu o simpla miscare a piciorului sub spoilerul spate.

Gama de motorizari

In momentul lansarii vor fi disponibile trei versiuni de motorizare pentru Seria 3 Touring: 328i, 330d si 320d. Primii clienti ai modelului BMW Seria 3 Touring vor putea alege dintre doua motoare diesel si unul pe benzina. Toate cele trei motoare folosesc tehnologia TwinPower Turbo.

Motorul pe benzina este nou, are patru cilindri si dezvolta 245 CP la 5.000 rpm. Cei 245 CP sunt suficienti pentru o viteza de top de 250 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km/h efectuata in 6 secunde.

Modelul 320d foloseste un motor diesel de doi litri furnizeaza 184 CP la 4.000 rpm si 380 Nm disponibili intre 1.750 si 2.750 rpm. 7.7 secunde sunt necesare pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza maxima este de 230 km/h.

Pentru cei ce doresc mai multa putere, in oferta exista si un propulsor turbodiesel cu sase cilindri ce produce 258 CP. Cuplul motor maxim este de 560 Nm livrat intre 1.500 si 3.000 rpm. Dotat cu acest motor, Seria 3 Touring este cel mai sprinten. Doar 5.6 secunde pentru sprintul 0-100 km/h si o viteza de top de 250 km/h.

Toate motoarele satisfac norma de poluare Euro5. Daca doresti, motorul diesel de doi litri poate fi modificat pentru a se incadra in norma Euro6. Modificarile includ un filtru suplimentar de reducere a nivelului de noxe.

"Pentru BMW Seria 3 Sedan aceasta costa 1.000 euro fara TVA. "Ne asteptam la un pret similar si pentru varianta break", a declarat Alexandru Seremet.

Transmisia este asigurata de cutia manuala cu sase trepte, sau de noua cutie de viteze automata cu opt trepte. Ambele variante de transmisie au functie Auto Stop, pentru a reduce consumul de carburant si emisiile poluante.

Reprezentnatul BMW Romania a declarat ca tehnologia permite folosirea sistemului pentru toate variantele de motorizare, impreuna cu o cutie manuala, cat si cu una automata.

In viitor vor urma inca trei variante de motorizare: 320i, 318d si 316d. Motorul pe benzina de doi litri va livra 184 CP la 5.000 rpm. Cele doua variante diesel vor folosi tot propulsorul de doi litri dar in variante de putere mai mici. 318d va avea 143 CP la 4.000 rpm si 320 Nm intre 1.750 si 2.500 rpm, iar 316d va folosi motorul in versiunea de 116 CP la 4.000 rpm si 260 Nm intre 1.750 si 2.500 rpm.

Nivele de echipare

Noul BMW Seria 3 Touring va putea fi comandat si impreuna cu suspensia M Sport sau cu suspensia adaptiva M Sport. Vor exista trei linii de echipare noul seria 3 Touring. Acestea sunt: Sport Line, Luxury Line si Modern Line.

Fiecare linie de echipare are un caracter aparte. Sport Line subliniaza caracterul dinamic al modelului.

Grila radiatorului are opt linii orizontale, iar elementele ornamentale sunt finisate in culoarea negru lucios. Interiorul este caracterizat de elemente negre si rosii. Luxury Line aduce elemente de crom ce subliniaza eleganta. Grila frontala are 11 linii orizontale.

Ramele portierelor sunt si ele cromate, spre deosebire de cele negre ale modelelor Sport Line. La interior regasim insertii de lemn. Modern Line prefera elemente de aluminiu satinat. Grila frontala are tot 11 linii orizontale.

Bineinteles exista si pachetul M Sport. Dotat cu elementele din acest pachet, Seria 3 Touring se transforma intr-un automobil inspirat din lumea curselor. Impreuna cu acest pachet este disponibila si culoarea de caroserie speciala Estoril Blue.

Noul model BMW seria 3 Touring va fi lansat in Romania in luna septembrie a acestui an. Preturile vor porni de la 25.450 Euro fara TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Pensiile vor fi virate înainte de Paște. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, marți, 23 aprilie, la începutul ședinței de Guvern, să facă demersurile necesare pentru ca toate pensiile să fie...
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#BMW Seria 3 Turing, #motorizare BMW, #BMW Seria 3 preturi, #BMW masini lux, #lansare romania , #stiri BMW