Noul Mini Cooper vine de martisor

Marti, 10 Februarie 2009, ora 17:43
2728 citiri
Noul Mini Cooper vine de martisor

Noua generatie a decapotabilei Mini Cabriolet este disponibila in Romania la preturi cu TVA cuprinse intre 27.600 euro si 32.400 euro, iar primele unitati vor fi livrate clientilor in luna martie, potrivit BMW Group Romania, importatorul marcii Mini.

Astfel, Mini Cooper Cabriolet echipat cu un motor pe benzina de 1,6 litri, care dezvolta 120 Cai Putere (CP), costa 27.600 euro cu TVA inclus, reiese dintr-un comunicat al BMW Group Romania, preluat de  agentia Mediafax.

Motorul de 1,6 litri are un cuplu maxim de 160 Nm la 4.250 rotatii pe minut (rpm) si poate face ca masina sa accelereze de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 9,8 secunde, viteza maxima fiind de 198 kilometri pe ora. Consumul mediu de carburant declarat de producator este de 5,7 litri pentru 100 de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon ating valoarea de 137 de grame pe kilometru.

Varianta mai sportiva a modelului, denumita Mini Cooper S Cabriolet, dispune de un propulsor de 1,6 litri pe benzina, supraalimentat, care dezvolta 175 CP la 5.500 rpm. Cuplul maxim dezvoltat de motor este de 240 Nm intre 1.600 si 5.000 rpm. Cu acest motor, noua decapotabila Mini ajunge la 100 de kilometri pe ora in 7,4 secunde, viteza maxima fiind de 222 kilometri pe ora. Consumul mixt declarat de producator este de 6,4 litri pentru o suta de kilometri parcursi, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 153 de grame pe kilometru.

Acoperisul din material textil al lui Mini Cabriolet poate fi deschis si inchis chiar si in timpul mersului
, daca masina se deplaseaza cu o viteza mai mica de 30 de kilometri pe ora.

Masina dispune de un rollbar (protectie la rasturnare) actionat electromecanic, care se afla in spatele scaunelor pasagerilor din spate. Sistemul este activat de elementele electronice de siguranta in cazul unei posibile rasturnari.

Capacitatea portbagajului noului Mini Cabriolet a crescut cu cinci litri fata de generatie precedenta, ajungand la 125 de litri (cu acoperisul pliat in portbagaj), respectiv 170 litri atunci cand masina este acoperita.

Structura caroseriei a fost imbunatatita pentru eventualitatea unui accident, iar rigiditatea a fost crescuta, in conditiile unei reduceri a greutatii cu zece kilograme.

Anul trecut au fost vandute 267 de unitati marca Mini in Romania, in crestere cu 36,9% fata de anul precedent. Din totalul masinilor Mini vandute in 2008, 22 au fost decapotabile, in urcare cu 35,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#mini cooper, # unitati, #bmw, # euro , #stiri BMW