Noutati de la BMW: Seria 5 GT si crossover-ul X1 vin in Romania

Joi, 26 Martie 2009, ora 15:34
5413 citiri
Noutati de la BMW: Seria 5 GT si crossover-ul X1 vin in Romania

BMW Group Romania va lansa Seria 5 GT in toamna, iar la sfarsitul anului crossover-ul X1, a declarat directorul general al filialei locale BMW, Bernd John.

Vom avea acest nou model (X1 - n.r.) la sfarsitul anului acesta, insa vom incepe livrarile catre clienti la inceputul lui 2010. De asemenea vom mai lansa Seria 5 GT in toamna", a spus John, cu ocazia lansarii cartii "Never stand still", istoria BMW, scrisa de romanul Alexandru Dobai.

Potrivit unui anunt anterior al BMW Group Romania, o alta noutate pe care constructorul auto german o va aduce pe piata romaneasca este noua generatie a modelului Z4, care va fi lansat in Romania in primavara. Noua generatie a Z4 va inlocui doua modele - BMW Z4 Roadster si BMW Z4 Coupe.

BMW X1 a fost prezentat sub forma de concept la salonul auto de la Paris in octombrie 2008. Varianta de productie va fi prezentata de constructor in toamna acestui an, cel mai probabil la salonul auto de la Frankfurt.

"Modelul (X1 - n.r.) va fi pozitionat ca pret sub BMW X3, insa dimensiunile noului crossover nu vor fi semnificativ mai reduse, deoarece proportiile viitoarei generatii X3 vor creste", a explicat oficialul BMW, citat de Mediafax.

El a adaugat ca in pofida scaderii vanzarilor, BMW Group Romania nu va apela la reduceri de pret semnificative, argumentand ca "nu sunt bune in segmentul premium".

De asemenea, John a declarat ca primele semne de revigorare a pietei auto au inceput sa apara.

"Se simte o revigorare a pietei pentru ca oamenii vin in showroom si cumpara masini. Nu neaparat BMW, ci Mercedes-Benz, Audi, dar cumpara. Sunt semne de redresare atat in Romania, cat si pe alte piete. (...) Evident ca volumele sunt mici in comparatie cu nivelul vanzarilor din lunile echivalente ale anului trecut, insa sunt semnale pozitive", a spus Bernd John.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#bmw, #coupe, #crossover, #general, #romania , #stiri BMW