Nycomed a preluat afacerile farmaceutice ale Altana pentru 4,5 miliarde euro

Vineri, 22 Septembrie 2006, ora 12:51
814 citiri

Grupul chimic si farmaceutic german Altana a vandut afacerile sale farmaceutice catre compania daneza Nycomed pentru 4,5 miliarde euro, ca urmare a intentiei de a scinda compania cu scopul de a se concentra pe partea legata de industria chimica, informeaza AP.Consiliul director al companiei a aprobat vanzarea joi iar finalizarea acestei tranzactii urmeaza a se produce la sfarsitul anului, dupa aprobarile comisiilor de regularizare.

Mostenitoarea BMW, Susanne Klatten, va ramane in continuare actionarul majoritar al companiei. Klatten, cu o avere estimata la 8,1 miliarde dolari, este pozitionata pe locul 60 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume al revistei Forbes.

Nycomed este detinuta de un consortiu de companii private din care: Nordic Capital, CSFB Private Equity, The Blackstone Group si NIB Capital Private Equity. Principalul medicament distribuit de Nycomed este Pantoprazol, care trateaza ulcerul, acest medicament fiind distribuit in tarile scandinave si in Belgia.

Altana a informat ca profiturile nete ale tranzactiei vor fi transferate actionarilor in anul viitor, ca adaos la dividendele pentru anul 2006, iar la Adunarea Generala a Actionarilor, care va avea loc in mai 2007, se va decide asupra distributiei.

Rompres