Pregateste-te sa conduci masina de lux a anului 2014

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 00:00
4595 citiri
Pregateste-te sa conduci masina de lux a anului 2014
BMW X5 2014

Masina anului 2014 in Europa ar putea fi un BMW, un Porsche sau un Jaguar. Noile modele de lux ale acestor marci de renume candideaza pentru acest titlu, dar fiecare producator incearca sa te ademeneasca prin detalii si rafinament.

Business24 iti prezinta motivele pentru care aceste bijuterii pe roti ar putea face furori pe piata auto in anul ce urmeaza si, bineinteles, ar putea obtine si prestigiosul premiu, al carui castigator se anunta la primavara.

Popularul BMW X5 se reinventeaza

BMW X5 face un pas inainte catre clasa masinilor de lux, prin noul model nominalizat pentru "Masina anului 2014 in Europa". SUV-ul pastreaza in mare parte platforma, iar imbunatatirile se axeaza mai mult pe performanta tehnica si manevrabilitate.

Noul model intra pe piata cu patru variante de motorizare diesel si una pe benzina. Noul look aduce cateva aspecte de noutate la exterior, in timp ce interiorul reprezinta un amestec al designului modelelor precedente, insa de o calitate superioara a materialelor folosite pana acum.

De asemenea, noul model este mai spatios, oferind un plus de confort pasagerilor mai ales in zona umerilor. 40% din cumparatori vor opta pentru varianta cu sapte locuri, potrivit celor de la BMW, o dovada in plus a unicitatii acestui model de masina de lux.

De altfel, cu vanzari globale care ating 1,3 milioane de unitati, primele doua generatii de BMW X5 au devenit cel mai recunoscut model SUV premium de pe planeta.

Porsche a dat lovitura cu noul Cayman

Afacerile infloresc pentru Porsche. In 2013, vanzarile s-au mentinut la cote ridicate, iar lansarea noii versiuni Cayman ar putea oferi un nou impuls afacerilor companiei.

Noua versiune promite sa fie mai rapida, mai usor de manevrat si mai eficienta decat predecesoarea, atribute care vor clasa Posrche Cayman in topul masinilor sport.

Aspectul exterior seamana destul de mult cu varianta veche, desi dimensiunile s-au modificat putin, masina devenind mai lata si mai joasa, oferind astfel un plus de agresivitate.

Modelul Jaguar F-Type, spectaculos ca un prototip

Noul model Jaguar F-Type are multe in comun cu prototipul C-X16, expus prima data in 2011, la Frankfurt Motor Show. Totusi, F-Type Coupe va folosi, cel mai probabi, aceeasi motorizare ca versiunea precedenta, insa nu s-a luat nicio decizie in pivinta pretului noului model.

R.G.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#masini lux 2014, #top masini lux 2014, #masina anului 2014 , #stiri BMW