PSA Peugeot Citroen si BMW analizeaza o posibila alianta

Luni, 02 Februarie 2009, ora 12:59
1346 citiri

Oficialii BMW s-au intalnit cu reprezentantii guvernului francez si consilieri prezidentiali pe data de 21 ianuarie pentru a discuta posibilitatea unei aliante cu PSA Peugeot Citroen, scrie astazi cotidianul financiar La Tribune.

"O delegatie a BMW s-a intalnit miercuri, 21 ianuarie, cu anumiti consilieri economici ai presedintiei, premierului si ministrului de economie", informeaza cotidianul, citand o sursa din industrie.

Oficialii PSA Peugeot Citroen nu au dorit sa comenteze afirmatia, asemenea purtatorului de cuvant al guvernului, Luc Chatel.

"Guvernul analizeaza posibilitatea unei cooperari pentru constructorii francezi, iar PSA este in cautarea unei asemenea aliante ", scrie acelasi cotidian.

Cele doua companii coopereaza deja de cativa ani in constructia de motoare pe benzina, folosite inclusiv pentru modelele Peugeot 207, 308, Citroen C4 si C4 Picasso si modelul Mini, construit de BMW.

Producatorul auto italian Fiat si gigantul american Chrysler au semnat la sfarsitul lunii ianuarie un acord preliminar pentru o alianta strategica, in urma caruia Fiat va detine 35% din actiunile Chrysler, avand in schimb acces la tehnologia acestuia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bmw, #citroen, #peugeot , #stiri BMW